תפוחי אדמה אפויים פעמיים
תפוחי אדמה אפויים פעמיים עם שדרוגים חלומיים ומפנקים. טעים בתור תוספת למנה או בתור ארוחה קטנה בפני עצמה, כל כך טעים שאפילו הילדים אוהבים!
תפוחי אדמה אפויים פעמיים עם שדרוגים חלומיים ומפנקים. טעים בתור תוספת למנה או בתור ארוחה קטנה בפני עצמה, כל כך טעים שאפילו הילדים אוהבים!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.3 קק״ל 1249.5 קק״לפחמימות 8.9 גרם 53.3 גרםשומן 17.0 גרם 101.8 גרםנתרן 9352.8 מ״ג 56116.8 מ״גחלבון 5.8 גרם 34.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.7 גרםשומן רווי 8.1 גרם 48.9 גרםכולסטרול 17.6 מ״ג 105.6 מ״גסידן 92.1 מ״ג 552.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 73.5 מ״ג 441.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות208
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.3 קק״ל 1249.5 קק״לפחמימות 8.9 גרם 53.3 גרםשומן 17.0 גרם 101.8 גרםנתרן 9352.8 מ״ג 56116.8 מ״גחלבון 5.8 גרם 34.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.7 גרםשומן רווי 8.1 גרם 48.9 גרםכולסטרול 17.6 מ״ג 105.6 מ״גסידן 92.1 מ״ג 552.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 73.5 מ״ג 441.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 208 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינונייםאחידים בגודלם. שטופים היטב עם הקליפה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כוס מלח גס
מלית
-
2 כפות חמאה
-
1 כוס גרגירי תירס
-
1 כוס חלב 3%
-
1 שן שוםכתושה
-
4 כפות גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1 קורט אגוז מוסקטרק אם יש מגורר טרי
-
1 קורט מלח דק
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 חופן עיריתקצוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה.
- מורחים את תפוחי האדמה בשמן ויוצרים מצע של מלח גס בתחתית התבנית.
- מניחים את תפוחי האדמה על מצע המלח ואופים במשך שעה או עד לריכוך (תלוי בגודלם).
- מכינים את המלית: מבשלים את כל החומרים יחד, מרסקים גס בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתבלים במלח במידת הצורך.
- מרוקנים את תפוחי האדמה: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, חורצים את תפוחי האדמה לאורכם בלי להגיע עד הסוף.
- מועכים בעזרת כפפת מטבח או מגבת את החלק העליון והתחתון של תפוח האדמה כך שהפתח יחשוף את הפנים של התפוח ובעזרת כף מוציאים חלק מהפנים ושומרים למלית. מקפידים לשמור על הצורה העגולה ועל קליפת התפוד בשלמותה.
- מועכים את תוכן תפוחי האדמה שהוצאנו ומערבבים עם המלית. טועמים ומתבלים במידת הצורך.
- ממלאים ואופים שוב: ממלאים את התפודים, כך שהמלית בולטת החוצה ומחזירים לתנור ל-15 דקות או עד להשחמה יפה.
- מגישים עם כפית שמנת חמוצה ועירית קצוצה מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה.
- מורחים את תפוחי האדמה בשמן ויוצרים מצע של מלח גס בתחתית התבנית.
- מניחים את תפוחי האדמה על מצע המלח ואופים במשך שעה או עד לריכוך (תלוי בגודלם).
- מכינים את המלית: מבשלים את כל החומרים יחד, מרסקים גס בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתבלים במלח במידת הצורך.
- מרוקנים את תפוחי האדמה: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, חורצים את תפוחי האדמה לאורכם בלי להגיע עד הסוף.
- מועכים בעזרת כפפת מטבח או מגבת את החלק העליון והתחתון של תפוח האדמה כך שהפתח יחשוף את הפנים של התפוח ובעזרת כף מוציאים חלק מהפנים ושומרים למלית. מקפידים לשמור על הצורה העגולה ועל קליפת התפוד בשלמותה.
- מועכים את תוכן תפוחי האדמה שהוצאנו ומערבבים עם המלית. טועמים ומתבלים במידת הצורך.
- ממלאים ואופים שוב: ממלאים את התפודים, כך שהמלית בולטת החוצה ומחזירים לתנור ל-15 דקות או עד להשחמה יפה.
- מגישים עם כפית שמנת חמוצה ועירית קצוצה מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן