תפוחי אדמה תלושותי של רון יוחננוב – מתכון אש!

איך עוד אפשר לחדש ולרגש עם מתכון תפוחי אדמה בתנור? אפשר לסמוך על רון יוחננוב שימציא מתכון מרגש של תפוחי אדמה תולשותי מלא דברים טובים. אש! אש!
איך עוד אפשר לחדש ולרגש עם מתכון תפוחי אדמה בתנור? אפשר לסמוך על רון יוחננוב שימציא מתכון מרגש של תפוחי אדמה תולשותי מלא דברים טובים. אש! אש!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    344
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 344.2 קק״ל 1376.9 קק״ל
    פחמימות 2.9 גרם 11.6 גרם
    שומן 33.4 גרם 133.6 גרם
    נתרן 49199.5 מ״ג 196798.1 מ״ג
    חלבון 9.4 גרם 37.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 13.1 גרם 52.5 גרם
    כולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 9.6 מ״ג 38.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 12.4 מ״ג 49.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    344
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 344.2 קק״ל 1376.9 קק״ל
    פחמימות 2.9 גרם 11.6 גרם
    שומן 33.4 גרם 133.6 גרם
    נתרן 49199.5 מ״ג 196798.1 מ״ג
    חלבון 9.4 גרם 37.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 13.1 גרם 52.5 גרם
    כולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 9.6 מ״ג 38.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 12.4 מ״ג 49.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לתפוחי האדמה בתנור:

להברשה:


אופן הכנה

 

  1. מניחים את תפוחי האדמה על תבנית תנור כשבסיסה נייר אפייה ועליו שכבה של מלח גס.  
  2. מכניסים את תפוחי האדמה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד שתפוחי האדמה מתרככים. כך בעצם אנחנו מקבלים את אפקט המדורה, בלי להדליק אש. 
  3. מעבירים את תפוחי האדמה האפויים לתבנית עם נייר אפייה חדש ללא המלח.   
  4. בעזרת סכין יוצרים חריצים דמויי פרוסות בכל תפוח אדמה (לא פורסים את תפוח האדמה עד הסוף, אנחנו רוצים להשאיר אותו שלם, פשוט עם חריצים).   
  5. ממיסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים בקערה עם שמן זית, תימין, רוזמרין, שום, מלח ופלפל.  
  6. בעזרת מברשת מורחים כל תפוח אדמה בתיבול השום-חמאה שהכנו ומכניסים גבינה צהובה בין החריצים. 
  7. מכניסים לתנור לוהט בחום של 220 מעלות ל-10 דקות או עד שהגבינה מותכת ותפוח האדמה משחים.   
  8. מורחים שוב את תפוחי האדמה בחמאה עם עשבי תיבול.
  9. ניתן להגיש לצד מטבל שמנת חמוצה עם שום ועירית.   

 תפוחי אדמה תלושותי 2

תפוחי אדמה תלושותי, עןד מתכון אש של רון יוחננוב (צילומים: רון יוחננוב)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי אדמה תלושותי של רון יוחננוב – מתכון אש!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מרגלית עמרני

    זה ניראה לי לא הגיוני חצי ק”ג מלח גס.. אשמח לדעת האם זה נכון .. תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      כן הכמות נכונה, המלח גס נועד רק לצורך כיסוי התבנית במלח ואפיית תפוחי האדמה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות