לכבוד יום הפסטה הבינלאומי – מתכוני הפסטה הכי הכי

הידעתם שהיום מתרחש יום הפסטה העולמי? אספנו את מתכוני הפסטה הכי שווים מיונית צוקרמן, אהרוני, עז תלם ורחלי קרוט. מה אתם יותר, ספגטי, לזניה, ניוקי או ריגטוני?

מזמן לא היתה פה חגיגה. נכון? אז כדי שלא נרגיש שקמנו לסתם יום שישי רגיל דעו שהיום מתרגש עלינו יום מרגש של ממש! יום הפסטה הבינלאומי.

האטטיוד של הפסטה הוא אמנם איטלקי, אבל המוצא הוא סיני. הפסטה נודעה ככוכבת של המטבח האיטלקיאבל מקור שלה הוא בסין! כן! כן! מסתבר שבסין אכלו פסטה כבר 5000 שנה לפני הספירה. נהוג “להלביש” על מרקו פולו את הבאתה של הפסטה מסין לאיטליה במאה ה-13, אבל ישנן עדויות שהיא הגיעה לארץ המגף כאלף שנים לפני ע”י אחד מהעממים שתחת השילטון הרומי. בעצם, מה זה משנה מי הביא? העיקר שהפסטה שולטת באיטליה ובממוצע כל איטלקי אוכל לפחות פעם ביום מנת פסטה.

לכבוד היום הכי מנחם בשנה עז תלם, אהרוני, יונית צוקרמן, רחלי קרוט ומיטב הבלוגרים והמתכונאים שלנו הכינו לכם את מנות הפסטה השוות ביותר:

 

ניוקי עם ערמונים ופטריות
ניוקי עם ערמונים ופטריות של אהרוני
הגשם דופק על החלון ומתחשק לכם אוכל מנחם? אהרוני מכין מנה מושקעת וטעימה של ניוקי עם ערמונים ופטריות ברוטב חמאה ומרווה
שמרו

 

פיצה-לזניה: מאפה מעלי לזניה עם רוטב עגבניות של אושר אידלמן
אושר אידלמן שילב בין שתי קלאסיקות שכולנו אוהבים, פיצה ולזניה, וקיבל פיצה-לזניה מושלמת. מכינים עם הילדים ונהנים מארוחה משפחתית
שמרו

 

קנלוני במילוי גבינות ורוטב עגבניות. צילום: אפיק גבאי
קנלוני במילוי גבינות ורוטב עגבניות
כל המשפחה אוהבת פסטה? אז הגיע הזמן שתכינו להם קנלוני במילוי גבינות ורוטב עגבניות - מאפה שכבות איטלקי משגע עם גבינות נמסות
שמרו

 

המתכון המושלם של ג'יימי אוליבר לספגטי ברוטב עגבניות
המתכון המושלם של ג’יימי אוליבר לספגטי ברוטב עגבניות
ג'יימי אוליבר מבקר בישראל לצילומי תוכנית טלוויזיה. אנחנו פגשנו אותו והכנו את ספגטי העגבניות הקלאסי שלו. רוטב מושלם שמכינים בקלות וכולם יאהבו אותו
שמרו

 

פסטה עם דלורית
פסטה עם דלורית בצבעים של זהב
עידית נרקיס-כ״ץ מתכוננת לרוחות הסתיו ומכינה פסטה עם דלורית. מנה מנחמת, ידידותית לילדים, עם רוטב קרמי ללא שמנת בתוספת פריכה של מרווה מטוגנת
שמרו

 

פסטה ברוטב בולונז פטריות טבעוני
רוטב בולונז בגרסה טבעונית וטעימה לא פחות! עם פטריות במקום בשר וטוויסט נוסף בדמות אטריות אודון במקום פסטה, שהופכות את המנה למקורית במיוחד
שמרו

 

יונית חוגגת שבועות עם מתכון מושקע של קנלוני במילוי פטריות וגבינות
מחפשים מתכון מושלם לחג השבועות? מכינים בקלות מאפה זהוב וארומטי, טעים וקל להכנה, של קנלוני במילוי פטריות וגבינות ברוטב שמנת ואגוז מוסקט
שמרו

 

ניוקי סלק. צילום: רחלי קרוט
ניוקי סלק רכים עם בזיליקום ושום
ניוקי סלק סגולים ויפים, קצת מתקתקים, ברוטב קליל של שום, בזיליקום ופרמזן. נשמע מסובך? בואו לגלות כמה קל להכין אותם בבית לכל המשפחה
שמרו

 

סלט פסטה ברוטב פסטו עם ירקות צלויים ומוצרלה. צילום: בת חן דיאמנט
סלט פסטה ברוטב פסטו עם ירקות צלויים ומוצרלה
בת חן דיאמנט מכינה סלט שהוא פתיח נהדר לכל ארוחה איטלקית - סלט פסטה ברוטב פסטו עם ירקות צלויים ומוצרלה שמתאים לאירוח וגם ליום חול
שמרו

 

מקרוני אנד צ'יז - מאפה פסטה מושחת עם גבינות. שי-בן-אפרים-5605a1
מקרוני אנד צ’יז – מאפה פסטה מושחת עם גבינות
שי-לי ליפא מלמדת איך מכינים את פשטידת הפסטה האמריקאית הכי מושחתת שיש - מקרוני אנד צ'יז עם מלא גבינות נמסות. תתכוננו לקצור מחמאות
שמרו

 

אז מה אתם יותר? ריגטוני, מקרוני או רביולי? אל תשכחו לחזור לספר לנו איזה מתכון הכנתם! הכי נשמח אם תצרפו גם תמונה ושידרוגים משל עצמכם.

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

Avatar