קנולי במילוי קציפת מסקרפונה ובננות של אלון שבו

קנולי במילוי קציפת מסקרפונה ובננות של אלון שבו

קנולי הוא אחד הקינוחים האהובים עלי, אבל הוא דורש לא מעט עבודה, לוגיסטיקה וטיגון. במתכון הזה תצליחו להכין קנולי פריך וטעים במינימום מאמץ, עם כלים שיש לכולם בבית.

מצרכים לקנולי:
150 גרם קמח
200 גרם סוכר
100 גרם חמאה מומסת
170 גרם חלב

לקרם מסקרפונה:
250 גרם שמנת
250 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם סוכר
1/2 מקל וניל / 1 כפית מחית וניל
2 בננות בשלות

 אופן הכנה:

  1. מכינים את הקנולי:
    – מחממים תנור ל-160 מעלות ומסדרים נייר אפייה על מגש.
    – ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה או במיקרוגל.
    – מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט החמאה ולאחר מכן מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהתערובת אחידה.
    – מניחים כף גדושה מהתערובת על נייר האפייה ומשטחים אותה לחלוטין לצורת עיגול בקוטר של כ 15-ס”מ. חוזרים על הפעולה עם יתר התערובת.
    – אופים את הקנולי במשך 10-15 דקות ועד להזהבה.
    – מוציאים את המגש מהתנור ומתחילים לגלגל את הקנולי אחד-אחד. בכל פעם מחלצים עיגול אחד מנייר האפייה בעזרת מרית. מיד לאחר החילוץ, מגלגלים את הבצק מסביב למקל עץ ליצירת “צינור” הקנולי. מחכים כמה שניות עד שהקנולי מתקרר ומתייצב, ומחלצים אותו בעדינות מהמקל.  מניחים בצד לקירור.
  2. מכינים את קרם המסקרפונה:
    – מניחים במיקסר את כל המרכיבים ומקציפים על מהירות גבוהה עד להיווצרות קציפה יציבה.
    – מעבירים את הקציפה לשקית זילוף ומאחסנים אותה במקרר עד לשימוש.
  3. מרכיבים את הקנולי:
    – חותכים בננות בשלות לקוביות קטנות.
    – ממלאים את הקנולי מצד אחד שלו בקציפת מסקרפונה.
    – מוסיפים בננות לתוך הקנולי ולאחר מכן ממלאים את צידו השני בקציפת מסקרפונה.

מתכון: אלון שבו
צילום: נמרוד סונדרס

אולי יעניין אתכם גם

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

פאד קפאו שעועית ירוקה עם ביצת עין של עז תלם

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם של אולגה טוכשר

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

שטרודל תפוחים אמיתי עם קצפת וניל של אלון שבו

1 thought on “קנולי במילוי קציפת מסקרפונה ובננות של אלון שבו”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *