שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

כולם אוהבים שניצל, אז למה שלא תנסו מתכון משודרג למה האהובה? אהרוני ותמרה מכינים שניצל אסייתי עם סלט משגע של ירקות ועלים רעננים.

מצרכים:
2 פרוסות שניצל בקר

למרינדה:
2 כפות סויה
2 כפות מירין
1 כפית דבש
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
2 שיני שום, קלופות
1/2 כפית שבבי צ’ילי חריף

לציפוי:
2 ביצים, טרופות
1/2 כפית מלח
פירורי פנקו
מעט כוסברה קצוצה

לסלט:
1 חבילה אפונת שלג
1 כוס שעועית ירוקה
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
2 גבעולי בצל ירוק
4 פטריות שמפיניון
1/2 חבילה נבטים סיניים
1 צרור אנדיב לבן
1/2 פלפל אדום חריף

לרוטב:
2 שיני שום, קלופות
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
1 פלפל אדום חריף
3 כפות סויה
3 כפות מירין
מיץ מ-1 ליים או לימון
1 כפית שמן שומשום
1/4 כפית שבבי צ׳ילי חריף
1 כף דבש

אופן הכנה:

  1. מכינים את המשרה: קוצצים דק את הג’ינג’ר והשום. מערבבים את כל מצרכי המשרה בקערה, מוסיפים את השניצלים ומשרים כשעה במקרר.
  2. מערבבים את פירורי הפנקו עם הכוסברה הקצוצה.
  3. מסננים את השניצלים מהמשרה. טובלים את השניצל בביצים ובתערובת הפנקו. מטגנים במחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
  4. מכינים את הסלט: חולטים את אפונת השלג והשעועית הירוקה במים רותחים ל-30 שניות. מסננים ושומרים בצד.
  5. קוצצים דק את כל הירקות ושמים בקערה גדולה.
  6. מכינים את הרוטב לסלט: קוצצים דק את שיני השום, הג’ינג’ר והפלפל החריף. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית ומוסיפים לקערת הירקות. מערבבים בעדינות.
  7. מגישים: שמים בכל קערה סלט ושניצל ומגישים.

מתכון: תמרה וישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

אולי יעניין אתכם גם

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

טארט סלמון, תרד וקרם פרש של תמרה וישראל אהרוני

טארט סלמון, תרד וקרם פרש של תמרה וישראל אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *