איך כדאי לאחסן פרג? ומתי הטעם שלו נהיה מר?

העולם מתחלק לשניים – אנשים שאוהבים פרג ואנשים שלא סובלים פרג. הכתבה הבאה מיועדת לכולם. אנחנו ממליצים למי שיש לו חוויה לא נעימה מפרג לנסות שוב והפעם לקנות אותו טרי

מה הקשר בין פרג לסמים? איך כדאי לאחסן פרג? ומתי הטעם שלו נהיה מר?

אחד הכוכבים הבולטים של תקופת פורים הוא הפרג הטחון, מדובר בצמח סופר מעניין, אז בואו נדבר עליו.

כמו הסודה, מיץ האשכוליות והשלייקס, יופיו מתגלה לרובינו רק בשלב מאוחר בחיים, בו אנחנו בוגרים ומנוסים מספיק כדי להעריך את טעמו הייחודי וסגולותיו.

את הפרג משלבים באינספור מתכונים, מעוגות, חלות, סלטים, דרך גרנולות למיניהן וכלה באוזני ההמן המפורסמות.

אז מה זה בכלל פרג ומה הקשר לסמים?

זרעי הפֶּרֶג מקורם בפרח הפָּרָג ממנו הם נאספים (תת זן אחר של ההוא שאנחנו מבלבלים עם כלנית).

את תרמילי הזרעים מצפה חומר ממנו מפיקים את הסם אופיום, מורפיום והרואין ומכאן האגדה האורבנית על האדם שנתפס בבדיקת סמים אחרי שאכל עוגת פרג (ע”ע סיינפלד - איליין ופרעצל פרג).

אפשר להירגע (או בעצם להיפך), על מנת להתמסטל מזרעי פרג בצורתו הטבעית תיאלצו לאכול כמות זרעים בלתי אפשרית. את הסם מפיקים משרף הפרג ולא מזרעיו.

למה שנאכל פרג?

קודם כל כי הוא טעים, לא השתכנעתם? אז הנה עוד…

פרג טחון עשיר מאוד בסידן (בהרבה מחלב לשם השוואה). הוא עשיר בתיאמין ובאבץ. הפרג אינו מכיל כולסטרול ויש בו מעט מאוד מלח, אבל מומלץ לא להגזים בכמויות כי בכף פרג טחון יש כמעט 50 קלוריות.

פרג משולב במזון בשתי צורות עיקריות, זרעים שלמים וזרעים טחונים. מאחר ואנחנו מכוונים בפוסט הזה לאזני ההמן בואו נתייחס בעיקר לצורתו הטחונה.

איך ואיפה קונים פרג? ובאיזה שלב הוא נהיה מר?

הדבר החשוב ביותר שצריך לדעת ביחס לפרג טחון הוא שיש לצרוך אותו קרוב ככל האפשר לעת טחינתו. מרגע טחינתו משתחררת חומצת שומן (חומצה לינולאית) היא אמנם בריאה אך אט אט הופכת את טעמו של הפרג למריר ולא טעים.

אגב, ראיתי באינטרנט שמספרים שמקור הטעם המריר בפרג בחיידק שמשתחרר בעת טחינתו - אפשר להירגע, מדובר בשטות גמורה. בכל אופן - זה מריר.

אז מה הכי חשוב?

טרי טרי טרי.

המלצה שלנו לרכוש פרג רק במקום בו אתם רואים שטוחנים אותו מול העיניים שלכם. אחרת באמת עדיף שלא.

איפה כדאי לאחסן פרג טחון?

מייד לאחר הטחינה לשים במקפיא.

שיהיה חג פרגים שמח.

יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.

אם הצלחנו לשכנע אתכם לתת לפרג הזדמנות נוספת או רק חיזקנו את אהבתכם אליו תהנו מכמה מתכוני פרג מעולים -

אוזני המן נימוחות של קרין גורן

אוזני המן נימוחות. צילום: דניאל לילה
אוזני המן נימוחות של קרין גורן
אוזני המן נימוחות ועדינות במיוחד, חמאתיות ונימוחות בזכות הבצק העדין שלהן במילוי פרג קלאסי שמכינים בקלי קלות. אפשר למלא בכל מה שאוהבים!
שמרו

 

פרסבורגר פרג: כשרוצים לפנק ולהתפנק באמת!

פרסבורגר פרג. צילום: ליאור שרף
פרסבורגר פרג: כשרוצים לפנק ולהתפנק באמת!
ליאור שרף בעוד מתכון לפינוק אמיתי - עוגת פרסבורגר פרג, עוגת בצק שמרים במרקם פריך מפוצץ בפרג, קלה מאוד להכנה, ונהדרת לאירוח או סתם להשאיר לחברים מחוץ לדלת בסגר
שמרו

 

פאי לאוהבי פרג

פאי פרג
פאי לאוהבי פרג
פאי פרג יפהפה ומעוטר ברשת בצק, במיוחד לאוהבי הפרג. המלית מתוקה ועשירה ובתוספת שקדים וצימוקים יוצרת את הפאי המושלם
שמרו

 

זהירות! סכנת התמכרות! עוגיות פרג ולימון

עוגיות לימון ופרג. צילום: שאטרסטוק
זהירות! סכנת התמכרות! עוגיות פרג ולימון
פורים מתקרב ומתכוני הפרג שלנו הופכים למבוקשים, קבלו מתכון מפתיע של עוגיות לימון ופרג נימוחות אווריריות עם הניחוח הלימוני המרענן שאנחנו כל כך אוהבים
שמרו

 

גאלט פרג ותפוחים מקורמלים - מאפה צרפתי מהודר

גאלט פרג ותפוחים
גאלט פרג ותפוחים מקורמלים – מאפה צרפתי מהודר
אחד היתרונות בהכנת גאלט הוא בעיצוב הכפרי והמרושל שלו ואם תעזרו בנייר אפייה תגלו כמה כיף וקל להכין גאלט! נסו ותתמוגגו
שמרו

 

עוגת פרג במרקם של ענן

עוגת פרג. צילום: שאטרסטוק
עוגת פרג במרקם של ענן
עוגת פרג קלילה להכנה, הכי קלאסית, הכי אוורירית, הכי טעימה. מושלמת ליד הקפה וכשצריך עוגה זריזה כדי לפנק את האורחים
שמרו

 

עוגת שמרים במילוי פרג

עוגת שמרים במילוי פרג
אין כמו הריח של עוגת שמרים שיצאה מהתנור, במיוחד אם זאת עוגת שמרים במילוי פרג מתקתק שאי אפשר לעמוד בפניה. מתאימה גם לאירוח בפורים
שמרו

קטגוריות

תגיות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    שרית דניאל

    פורים שמח, מרגע הטחינה למשך כמה זמן ניתן לאחסן בהקפאה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שרית, ניתן לשמור פרג במקפיא בכלי אטום עד 3 חודשים