גאלט יפהפה – מאפה גבינות ופלפלים קלויים

מפחדים מבצק פריך ורוצים ללמוד איך להכין קיש? אפרת ליכטנשטט עם גאלט מושלם - מאפה גבינות ופלפלים קלויים עם בצק פטנט
מפחדים מבצק פריך ורוצים ללמוד איך להכין קיש? אפרת ליכטנשטט עם גאלט מושלם - מאפה גבינות ופלפלים קלויים עם בצק פטנט
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    198
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 197.7 קק״ל 1581.8 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 154.1 גרם
    שומן 6.0 גרם 47.7 גרם
    נתרן 1236.1 מ״ג 9888.8 מ״ג
    חלבון 16.4 גרם 131.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 26.9 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 21.7 גרם
    כולסטרול 84.4 מ״ג 674.8 מ״ג
    סידן 384.2 מ״ג 3073.3 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״ג
    אשלגן 289.1 מ״ג 2313.1 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    198
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 197.7 קק״ל 1581.8 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 154.1 גרם
    שומן 6.0 גרם 47.7 גרם
    נתרן 1236.1 מ״ג 9888.8 מ״ג
    חלבון 16.4 גרם 131.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 26.9 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 21.7 גרם
    כולסטרול 84.4 מ״ג 674.8 מ״ג
    סידן 384.2 מ״ג 3073.3 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״ג
    אשלגן 289.1 מ״ג 2313.1 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור

תנו לי מאפה גבינות משגעג ואני מסודרת. את המתכון של גאלט במילוי גבינות ופלפלים קלויים למדתי מחבר ששמע על אהבתי הרבה לקמח כוסמין. זהו מתכון עם פטנט גאוני (של השף דורעם גונט) שלוקח את כל הכללים שידעתם על בצק לפאי – והופך אותם על פיהם. ללא טיפת שומן, ללא ביצים, עם שני מרכיבים בלבד (פלוס מלח), ובשתי דקות עבודה – יוצרים בצק אלסטי שנפלא לעבוד איתו. אחרי האפייה הוא הופך פריך ונהדר ולא פחות חשוב – בריא וכזה שאפשר לאכול ללא נקיפות מצפון. גם עיצוב הפאי באופן חופשי יוצר מראה כפרי ויפהפה, והרי ברור שגם היופי קובע.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח והיוגורט עד שנוצר בצק רך ואחיד. יוצרים כדור, משטחים אותו לצורת דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה במקרר, ואפשר עד לילה שלם.
  2. מכינים את המלית: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הפלפלים לפרוסות גדולות ושמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כעשרים דקות עד שהפלפלים מתחילים להשחים. מעבירים את הפלפלים לקערה עם מכסה וכשהם מתקררים מעט מקלפים את הקליפה בקלות. פורסים לפרוסות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית: פלפלים קלויים, ריקוטה, חמד, ביצים, טימין, רוזמרין, שמנת, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  4. מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים היטב את התבנית, מפזרים עליה מעט קמח ומנערים את עודפי הקמח.
  5. מוציאים מהמקרר את כדור הבצק ועל משטח מקומח מרדדים לעלה עגול ודק מאד (2-3 מ”מ).
  6. מגלגלים את הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית, משאירים את השוליים גולשים כלפי חוץ.
  7. מעבירים את המלית למרכז הבצק ומפזרים אותה בצורה אחידה. את שולי הבצק מקפלים פנימה על המילוי.
  8. מקשטים למעלה בכמה עלי טימין.
  9. אופים 20-30 דקות עד שהפאי מזהיב והמלית יציבה. מקררים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גאלט יפהפה – מאפה גבינות ופלפלים קלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שונטל, גאלט באופן מסורתי עשוי בדרך כלל מקמח שאינו לבן, אבל את יכולה להכין עם איזה קמח שאת אוהבת.

    Avatar
    רוית לוי

    הי המתכון כתוב כוס קמח כוסמין ו100 מל יוגרט. בסרטון אמרת 2 כוסות קמח. כמה יוגרט צריך להוסיף לפי הסרטון?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות