כופתה דגים ברוטב עגבניות מסאלה הודי
מנה מדהימה מהמטבח ההודי, כופתה דגים ברוטב עגבניות ובתיבול מסאלה והל, שיוצרים טעם מטורף של געגועים למזרח. קציצות רכות ורוטב שלא תפסיקו לשבח
מנה מדהימה מהמטבח ההודי, כופתה דגים ברוטב עגבניות ובתיבול מסאלה והל, שיוצרים טעם מטורף של געגועים למזרח. קציצות רכות ורוטב שלא תפסיקו לשבח
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.8 קק״ל 2936.2 קק״לפחמימות 10.4 גרם 208.4 גרםסוכר 1.7 גרם 34.2 גרםשומן 8.1 גרם 163.0 גרםנתרן 291.7 מ״ג 5834.7 מ״גחלבון 8.7 גרם 174.3 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 19.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 16.9 גרםכולסטרול 32.0 מ״ג 639.4 מ״גסידן 33.7 מ״ג 674.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 224.9 מ״ג 4499.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות147
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.8 קק״ל 2936.2 קק״לפחמימות 10.4 גרם 208.4 גרםסוכר 1.7 גרם 34.2 גרםשומן 8.1 גרם 163.0 גרםנתרן 291.7 מ״ג 5834.7 מ״גחלבון 8.7 גרם 174.3 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 19.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 16.9 גרםכולסטרול 32.0 מ״ג 639.4 מ״גסידן 33.7 מ״ג 674.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 224.9 מ״ג 4499.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 147 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
800 גרם דג לבןכל דג לבן שאוהבים, קצוץ
-
6 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
2 שיני שוםכתושות
-
חופן כוסברהקצוצה
-
1 לימון בינוניקליפה מגוררת
-
1 ביצה L
-
1 כוס פירורי לחם מלאים
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
רוטב
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
-
4 שיני שוםכתושות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
5 תרמילי הל שלםטחונים או 1 כפית הל טחון
-
1 כף שטוחה גאראם מסאלה
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית אבקת צ’יליחריף
-
2 צנצנות רוטב עגבניות פיקנטי לדג
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
הגשה
-
חופן כוסברהקצוצה
-
חופן שקדים פרוסיםקלויים
אופן הכנה
- מכינים את הכופתה: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הכופתה לתערובת אחידה.
- יוצרים כ-20 קציצות קטנות ופחוסות ומסדרים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
- מוסיפים את השום והג’ינג’ר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מתבלים ומוסיפים את רוטב העגבניות ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הרוטב במשך כ-25 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מטגנים את הכופתה: מחממים שמן לטיגון במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים ללא מכסה במשך כ-10 דקות.
- מפזרים עלי כוסברה ושקדים קלויים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הכופתה: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הכופתה לתערובת אחידה.
- יוצרים כ-20 קציצות קטנות ופחוסות ומסדרים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
- מוסיפים את השום והג’ינג’ר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מתבלים ומוסיפים את רוטב העגבניות ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הרוטב במשך כ-25 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מטגנים את הכופתה: מחממים שמן לטיגון במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים ללא מכסה במשך כ-10 דקות.
- מפזרים עלי כוסברה ושקדים קלויים ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן