חלת בריוש משגעת עם חמאת זיתים וטימין
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 9848.8 קק״ל 9848.8 קק״לפחמימות 943.4 גרם 943.4 גרםשומן 570.7 גרם 570.7 גרםנתרן 10550.2 מ״ג 10550.2 מ״גחלבון 246.6 גרם 246.6 גרםסיבים תזונתיים 60.5 גרם 60.5 גרםשומן רווי 285.5 גרם 285.5 גרםכולסטרול 3744.4 מ״ג 3744.4 מ״גסידן 939.9 מ״ג 939.9 מ״גברזל 35.4 מ״ג 35.4 מ״גאשלגן 3074.6 מ״ג 3074.6 מ״גאבץ 23.3 מ״ג 23.3 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות9849
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 9848.8 קק״ל 9848.8 קק״לפחמימות 943.4 גרם 943.4 גרםשומן 570.7 גרם 570.7 גרםנתרן 10550.2 מ״ג 10550.2 מ״גחלבון 246.6 גרם 246.6 גרםסיבים תזונתיים 60.5 גרם 60.5 גרםשומן רווי 285.5 גרם 285.5 גרםכולסטרול 3744.4 מ״ג 3744.4 מ״גסידן 939.9 מ״ג 939.9 מ״גברזל 35.4 מ״ג 35.4 מ״גאשלגן 3074.6 מ״ג 3074.6 מ״גאבץ 23.3 מ״ג 23.3 מ״גסגור
מרכיבים 23 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 9849 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1120גרם או 8 כוסות קמח לבן
-
50 גרם שמרים טריים
-
36גרם או 3 כפות סוכר לבן
-
8 ביצים L
-
1/2כוס או 120 גרם חלב 3%
-
1 כף מלח דק
-
300 גרם חמאהבטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
-
1 חבילה סנו סושי – נייר אפייה טבעי
-
1 חבילה סנו סושי – רדיד אלומיניום
-
1 חבילה סנו סושי – ניילון נצמד
מילוי חמאת זיתים
-
100 גרם זיתים שחוריםללא גרעינים
-
1 כף טימין טרי
-
5 עלי נענע
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
200 גרם חמאהבטמפרטורת החדר
-
1 חבילה סנו סושי – שקית זיפר סליידר L
הברשה וקישוט
-
1 ביצה L
-
קורט מלח דק
-
50 גרם שומשום
-
30 גרם שומשום שחור
-
30 גרם זרעי פשתן
-
50 גרם שיבולת שועלשלמה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק למעט החמאה בקערה או במיקסר עם וו לישה ולשים במשך 3 דקות לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים במשך 5 דקות נוספות.
- עוטפים את הקערה בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במשך שעה. מורידים נפח לבצק ומעבירים למקרר לזמן מנוחה נוסף (כשעה נוספת).
- מכינים את חמאת הזיתים: לתוך סנו סושי - שקיות זיפר עם סליידר L, מכניסים את כל הרכיבים למעט החמאה. סוגרים את השקית ועוברים עליה עם מערוך עד שכל הרכיבים הופכים למחית.
- מוסיפים את החמאה ומעבדים שוב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים.
- מרדדים כל עלה לגודל של 25*25 ס”מ. גוזרים את קצה שקית הזיפר, מזלפים רבע מכמות הממרח ומורחים בעזרת פלטה קטנה או כף על גבי הבצק.
- חותכים את עלה הבצק באמצע ויוצרים 2 עלים. מגלגלים כל עלה לרולדה וקולעים אותם זה עם זה בצורת בורג. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
- מניחים ב-2 סנו סושי - תבניות אפייה מנייר אינגליש קייק או על גבי תבנית עליה מונח סנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- טורפים את הביצה עם המלח ומברישים את החלות בעדינות. מפזרים מעל את תערובת הגרעינים.
- מתפיחים במשך שעה עד שהחלות מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
- מכסים בנייר אפייה ובסנו סושי - רדיד אלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות (לשמירת הלחות בפנים). החלה יוצאת עסיסית ורכה מהתנור.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק למעט החמאה בקערה או במיקסר עם וו לישה ולשים במשך 3 דקות לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים במשך 5 דקות נוספות.
- עוטפים את הקערה בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במשך שעה. מורידים נפח לבצק ומעבירים למקרר לזמן מנוחה נוסף (כשעה נוספת).
- מכינים את חמאת הזיתים: לתוך סנו סושי - שקיות זיפר עם סליידר L, מכניסים את כל הרכיבים למעט החמאה. סוגרים את השקית ועוברים עליה עם מערוך עד שכל הרכיבים הופכים למחית.
- מוסיפים את החמאה ומעבדים שוב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים.
- מרדדים כל עלה לגודל של 25*25 ס”מ. גוזרים את קצה שקית הזיפר, מזלפים רבע מכמות הממרח ומורחים בעזרת פלטה קטנה או כף על גבי הבצק.
- חותכים את עלה הבצק באמצע ויוצרים 2 עלים. מגלגלים כל עלה לרולדה וקולעים אותם זה עם זה בצורת בורג. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
- מניחים ב-2 סנו סושי - תבניות אפייה מנייר אינגליש קייק או על גבי תבנית עליה מונח סנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- טורפים את הביצה עם המלח ומברישים את החלות בעדינות. מפזרים מעל את תערובת הגרעינים.
- מתפיחים במשך שעה עד שהחלות מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
- מכסים בנייר אפייה ובסנו סושי - רדיד אלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות (לשמירת הלחות בפנים). החלה יוצאת עסיסית ורכה מהתנור.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
יש טעות במירשם. כתבתם: מוסיפים את החמאה ומעבדים שוב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל עלה לגודל של 25*25 ס”מ. גוזרים את קצה שקית הזיפר, מזלפים רבע מכמות הממרח ומורחים בעזרת פלטה קטנה או כף על גבי הבצק. חותכים את עלה הבצק באמצע ויוצרים 2 עלים. מגלגלים כל עלה לרולדה וקולעים אותם זה עם זה בצורת בורג. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק. מניחים ב-2 סנו סושי – תבניות אפייה מנייר אינגליש קייק או על גבי תבנית עליה מונח סנו סושי- נייר אפייה טבעי. אז מתקבלות לפי הכתוב 4 חלות, כשכל חלה מורכבת מגיליון בצק אחד חתוך ל-2 ומגולגל כמו בורג. ואז אתם אומרים להכניס רק לשתי תבניות. אז מה הנכון? תודה
היי אודטה, לא בטוחים שהבנו מה השאלה בעצם. 🙂
יש אפשרות להחליף תקמח לכוסמין מלא?
היי שרה! היינו ממליצים להחליף רק שליש מכמות הקמח לכוסמין, כדי שהבריוש האוורירי לא יהיה כבד מדי 🙂 בהצלחה!