-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1396.5 קק״ל 11172.1 קק״לפחמימות 112.7 גרם 901.5 גרםשומן 74.3 גרם 594.4 גרםנתרן 1965.2 מ״ג 15721.5 מ״גחלבון 65.6 גרם 524.5 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 64.1 גרםשומן רווי 14.8 גרם 118.6 גרםכולסטרול 170.6 מ״ג 1365.0 מ״גסידן 121.2 מ״ג 969.2 מ״גברזל 9.7 מ״ג 77.3 מ״גאשלגן 1037.8 מ״ג 8302.5 מ״גאבץ 14.3 מ״ג 114.5 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1397
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1396.5 קק״ל 11172.1 קק״לפחמימות 112.7 גרם 901.5 גרםשומן 74.3 גרם 594.4 גרםנתרן 1965.2 מ״ג 15721.5 מ״גחלבון 65.6 גרם 524.5 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 64.1 גרםשומן רווי 14.8 גרם 118.6 גרםכולסטרול 170.6 מ״ג 1365.0 מ״גסידן 121.2 מ״ג 969.2 מ״גברזל 9.7 מ״ג 77.3 מ״גאשלגן 1037.8 מ״ג 8302.5 מ״גאבץ 14.3 מ״ג 114.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1397 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית בשר
-
1 1/2 ק"ג בשר בקר טחוןניתן להשתמש גם בבשר צלעות טחון
-
400 גרם עגבניות מרוסקות
-
2 בצלים גדוליםחתוכים לקוביות
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית כוסברה יבשה
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים קרים
-
2 שיני שום
-
1 לימון גדולסחוט
-
1 כפית מלח דק
הגשה
-
חופן עגבניות שריחצויות
-
חופן פטרוזיליה
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס, או לפי הטעם
-
טיפה שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את בצק הפיצה: בקערת המיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים פרט למלח במשך 8 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את מלית הבשר: במחבת רחבה מחממים שמן זית, מטגנים את הבצלים והבשר הטחון עד להזהבה ואידוי מרבית הנוזלים.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים בבישול.
- מבשלים את התערובת במשך 15 דקות עד שהבשר יהיה מוכן.
- פותחים את בצק הפיצה על משטח עליו מפוזר סולת/קמח תירס.
- מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל את תערובת הבשר כך שיישארו דפנות לפיצה ללא מילוי.
- מתפיחים במשך 20 דקות נוספות.
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות טורבו ואופים במשך 15-20 דקות.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים ביחד ומתבלים לפי הטעם. יש להוסיף את הנוזלים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
- חותכים את הפיצה לחתיכות לפי כמות הסועדים, מקשטים בטחינה, פטרוזיליה וירקות טריים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את בצק הפיצה: בקערת המיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים פרט למלח במשך 8 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את מלית הבשר: במחבת רחבה מחממים שמן זית, מטגנים את הבצלים והבשר הטחון עד להזהבה ואידוי מרבית הנוזלים.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים בבישול.
- מבשלים את התערובת במשך 15 דקות עד שהבשר יהיה מוכן.
- פותחים את בצק הפיצה על משטח עליו מפוזר סולת/קמח תירס.
- מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל את תערובת הבשר כך שיישארו דפנות לפיצה ללא מילוי.
- מתפיחים במשך 20 דקות נוספות.
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות טורבו ואופים במשך 15-20 דקות.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים ביחד ומתבלים לפי הטעם. יש להוסיף את הנוזלים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
- חותכים את הפיצה לחתיכות לפי כמות הסועדים, מקשטים בטחינה, פטרוזיליה וירקות טריים ומגישים.
הערות
- ניתן להוסיף לתערובת הבשר צנוברים או זיתים פרוסים.
- ניתן למלא את הבצק בבשר, לסגור אותו למעין סמבוסק ולאפות אותו שלם.
הערות
- ניתן להוסיף לתערובת הבשר צנוברים או זיתים פרוסים.
- ניתן למלא את הבצק בבשר, לסגור אותו למעין סמבוסק ולאפות אותו שלם.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
ממש מתכון מעולה, יצא טעים במיוחד! תודה!
שלום אין לי סולת או קמח תירס
ניתן להכין גם ללא, אך לשים לב שיש מספיק קמח תוך כדי הכנת הבצק. בהצלחה