איך מכינים מרק שעועית אדומה?
1. משרים את השעועית ב-2 ליטר מים חמים למשך 120 דקות (אפשר גם יותר).
2. מרתיחים את השעועית המושרית ב-2 ליטר מים, כמות המכסה את השעועית + 10 ס"מ נוספים ומבשלים על אש נמוכה כ-60 דקות.
3. מוסיפים בצל גדול קצוץ דק וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 60 דקות (עד שהשעועית מתרככת).
4. מוסיפים למרק 2 כפות רסק עגבניות, 2 שיני שום, 20 גרם אגוזי מלך טחונים דק, 12 כפיות מלח דק, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 1כפית זרעי כוסברה ו-2 כפיות גרגרי כוסברה טחונים - ומממשיכים לבשל עוד 30 דקות.
5. בודקים שלא חסרים נוזלים ומוסיפים מים במידת הצורך.
6. כשהמרק מוכן, מועכים את השעועית בסיר עם מועך ידני, תוך בישול על אש נמוכה.
7. כשרוב השעועית מרוסקת למרקם המתאים, טועמים ומתקנים טעמים.
8. להגיש עם כיכר לחם וקישוטי בצל ירוק משני גבעולים.
למתכון נוסף למרק שעועית חורפי ומזין, לחצו כאן >>
2. מרתיחים את השעועית המושרית ב-2 ליטר מים, כמות המכסה את השעועית + 10 ס"מ נוספים ומבשלים על אש נמוכה כ-60 דקות.
3. מוסיפים בצל גדול קצוץ דק וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 60 דקות (עד שהשעועית מתרככת).
4. מוסיפים למרק 2 כפות רסק עגבניות, 2 שיני שום, 20 גרם אגוזי מלך טחונים דק, 12 כפיות מלח דק, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 1כפית זרעי כוסברה ו-2 כפיות גרגרי כוסברה טחונים - ומממשיכים לבשל עוד 30 דקות.
5. בודקים שלא חסרים נוזלים ומוסיפים מים במידת הצורך.
6. כשהמרק מוכן, מועכים את השעועית בסיר עם מועך ידני, תוך בישול על אש נמוכה.
7. כשרוב השעועית מרוסקת למרקם המתאים, טועמים ומתקנים טעמים.
8. להגיש עם כיכר לחם וקישוטי בצל ירוק משני גבעולים.
למתכון נוסף למרק שעועית חורפי ומזין, לחצו כאן >>