היישר מגאורגיה המושלגת, מרק שעועית חורפי ומזין של ג’אנה חן

ג'אנה חן חזרה מטיול בגאורגיה המושלגת והתחממה שם ממרק שעועית אדומה מסורתי. עכשיו היא מלמדת את כולנו את המתכון לחימום הכי נכון בחורף
ג'אנה חן חזרה מטיול בגאורגיה המושלגת והתחממה שם ממרק שעועית אדומה מסורתי. עכשיו היא מלמדת את כולנו את המתכון לחימום הכי נכון בחורף
  • ג'אנה חן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    73
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 72.9 קק״ל 437.6 קק״ל
    פחמימות 10.6 גרם 63.9 גרם
    שומן 3.8 גרם 22.8 גרם
    נתרן 1047.3 מ״ג 6283.7 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 13.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.0 מ״ג 288.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 356.8 מ״ג 2141.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    73
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 72.9 קק״ל 437.6 קק״ל
    פחמימות 10.6 גרם 63.9 גרם
    שומן 3.8 גרם 22.8 גרם
    נתרן 1047.3 מ״ג 6283.7 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 13.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.0 מ״ג 288.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 356.8 מ״ג 2141.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

אני מאוהבי החורף וזה מכמה סיבות. חוץ מזה שאני מאד אוהבת כפפות וכובעים, אני אוהבת לבשל ולאפות בחורף, אני אוהבת את האוכל החם של החורף את חום התנור המפיץ גם ריח בכל הבית, וגם את האדים והריחות שעולים מהסירים ועוטפים את הבית.

מרק שעועית הוא אחד המאכלים המפורסמים ביותר בגאורגיה. אין אשה בגאורגיה שלא תדבר על מרק השעועית שלה בגאווה גדולה.

אם מופצת שמועה בגאורגיה על מסעדה שבה מכינים מרק שעועית טוב, היא תתמלא בעולים לרגל שיבואו רק בשביל המתכון המופלא הזה. כך היה גם כשאני ביקרתי בגאורגיה. למרות השלג הנערם בצידי הכביש, שכבר הגיע לגובה של מטר, לא הפריע לי שום מכשול כדי להגיע למקום הקסום בו מבשלים את מרק השעועית המדובר.

ביום שחזרתי הביתה עוד לפני שפרקתי את המזוודה העמדתי סיר מרק שעועית אדומה על האש.

[מצרפת תמונות מהמסע הזה]

באהבה גדולה חולקת עמכם את המתכון שלי למרק שעועית גאורגי מקורי!

מרק שעועית אדומה (צילום: ג'אנה חן)
תמונות מהממות מגאורגיה הקרה (צילום: ג’אנה חן)
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את השעועית במים חמים לפחות שעתיים (אפשר גם כל הלילה).
  2. מסננים את השעועית מהמים ומוסיפים מי ברז טריים עד שהמים מכסים את השעועית + 10 ס״מ נוספים.
  3. מבשלים על אש נמוכה כשעה ומוסיפים את הבצל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהשעועית מתרככת לחלוטין (עוד כשעה בערך).
  4. מוסיפים שום, אגוזים, פטרוזיליה, רסק עגבניות, פלפל, מלח, הפלפל חריף, גרגרי כוסברה וזרעי כוסברה טחונים. מערבבים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
  5. מוודאים שלא חסרים מים בסיר ומוסיפים בהתאם במהלך הבישול.
  6. כשהתהליך הבישול הושלם מועכים את השעועית עם מועך ידני תוך כדי בישול על אש נמוכה. רוב השעועית צריכה להיות מרוסקת למרקם נכון של המרק.
  7. טועמים ומתקנים טעמים.
  8. מגישים חם מאד עם לחם ובצל ירוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
היישר מגאורגיה המושלגת, מרק שעועית חורפי ומזין של ג’אנה חן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    רחל

    כל מי שטעם התלהב לאללה. מתכוונת להכין שוב

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף לשמוע!

    Avatar
    אפי

    יצא פצצה. המשפחה והחברים לוקלקו. הרשיתי לעצמי להוסיף קצת דבש לקראת סוף הבישול, הגשתי עם בירה אייל כהה.

    Avatar
    אתי

    לגבי הבצל: הטם לא צריך לטגן קודם? מוסיפים בצל חי לשעועית שהתבשלה שעה?

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך לטגן את הבצל. לשעועית לוקח הרבה זמן להתבשל ולהתרכך ולכן אחרי כשעה, כשהשעועית כמעט רכה מוסיפים את הבצל שיתבשל יחד עם השעועית. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות