צ’ילי קון קרנה עם קפה – הנזיד המקסיקני המוכר עם טוויסט
צ'ילי קון קרנה עם קפה - המנה הלאומית של מקסיקו עם טוויסט מדהים של שוט אספרסו. אף אחד לא יצליח להבין מה התבלין הסודי ששמתם!
צ'ילי קון קרנה עם קפה - המנה הלאומית של מקסיקו עם טוויסט מדהים של שוט אספרסו. אף אחד לא יצליח להבין מה התבלין הסודי ששמתם!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 531.4 קק״ל 3188.2 קק״לפחמימות 22.5 גרם 135.1 גרםשומן 31.7 גרם 190.5 גרםנתרן 607.8 מ״ג 3646.5 מ״גחלבון 30.9 גרם 185.2 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 39.8 גרםשומן רווי 6.6 גרם 39.7 גרםכולסטרול 91.0 מ״ג 546.0 מ״גסידן 68.2 מ״ג 409.1 מ״גברזל 5.5 מ״ג 33.3 מ״גאשלגן 1037.8 מ״ג 6227.0 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 42.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות531
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 531.4 קק״ל 3188.2 קק״לפחמימות 22.5 גרם 135.1 גרםשומן 31.7 גרם 190.5 גרםנתרן 607.8 מ״ג 3646.5 מ״גחלבון 30.9 גרם 185.2 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 39.8 גרםשומן רווי 6.6 גרם 39.7 גרםכולסטרול 91.0 מ״ג 546.0 מ״גסידן 68.2 מ״ג 409.1 מ״גברזל 5.5 מ״ג 33.3 מ״גאשלגן 1037.8 מ״ג 6227.0 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 42.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 531 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות שעועית אדומהמושרית, מסוננת ומוכנה לבישול. ניתן להשתמש גם בשעועית קפואה
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 פלפל אדום גדולחתוך לקוביות
-
2 פלפלים ירוקים גדוליםחתוכים לקוביות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק גדולאופציונאלי
-
1 כף כמון טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפהאופציונאלי
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולותניתן להשתמש בעגבניות טריות או משומרות
-
1 כוס אספרסוארוך
-
600 גרם בשר בקר טחון
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 צרור כוסברהטרייה וקצוצה
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כף רוטב טבסקואו רוטב סרירצ'ה
אופן הכנה
- בסיר גדול וכבד על גבי כיריים מחממים 1/4 כוס שמן ומטגנים את הבצל במשך 8 דקות, עד שמתחיל להזהיב.
- מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים קלות.
- שמים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות, את מנת האספרסו שהוכנה במכונת הקפה וכ-1/4 כוס מים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות נוספות.
- במחבת על הכיריים מחממים את יתרת השמן ומטגנים בה את הבשר הטחון עד שהוא משחים, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
- מכניסים לסיר את הבשר המבושל ואת השעועית המסוננת.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מיץ הלימון והטבסקו ומערבבים.
- מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה לפחות. בזמן הבישול מוסיפים מעט מים, לפי הצורך, אם התבשיל נראה יבש מדי.
- לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים. מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- בסיר גדול וכבד על גבי כיריים מחממים 1/4 כוס שמן ומטגנים את הבצל במשך 8 דקות, עד שמתחיל להזהיב.
- מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים קלות.
- שמים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות, את מנת האספרסו שהוכנה במכונת הקפה וכ-1/4 כוס מים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות נוספות.
- במחבת על הכיריים מחממים את יתרת השמן ומטגנים בה את הבשר הטחון עד שהוא משחים, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
- מכניסים לסיר את הבשר המבושל ואת השעועית המסוננת.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מיץ הלימון והטבסקו ומערבבים.
- מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה לפחות. בזמן הבישול מוסיפים מעט מים, לפי הצורך, אם התבשיל נראה יבש מדי.
- לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים. מגישים עם אורז לבן.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן