כיפות קפואות של מוס פטל ומסקרפונה של אלון שבו
אלון שבו מכין קינוח יפהפה בקלי קלות: כיפות קפואות של מוס פטל וגבינת מסקרפונה עם הפתעה בפנים. נסו להכין ותראו כמה זה קל
אלון שבו מכין קינוח יפהפה בקלי קלות: כיפות קפואות של מוס פטל וגבינת מסקרפונה עם הפתעה בפנים. נסו להכין ותראו כמה זה קל
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 652.8 קק״ל 5222.5 קק״לפחמימות 63.7 גרם 509.5 גרםשומן 38.3 גרם 306.5 גרםנתרן 159.0 מ״ג 1272.0 מ״גחלבון 10.6 גרם 85.2 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.7 גרםשומן רווי 22.7 גרם 181.8 גרםכולסטרול 69.1 מ״ג 552.5 מ״גסידן 167.3 מ״ג 1338.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 294.8 מ״ג 2358.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל 17 שעות
-
קלוריות653
-
רמת קושי:קשה מאוד
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 652.8 קק״ל 5222.5 קק״לפחמימות 63.7 גרם 509.5 גרםשומן 38.3 גרם 306.5 גרםנתרן 159.0 מ״ג 1272.0 מ״גחלבון 10.6 גרם 85.2 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.7 גרםשומן רווי 22.7 גרם 181.8 גרםכולסטרול 69.1 מ״ג 552.5 מ״גסידן 167.3 מ״ג 1338.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 294.8 מ״ג 2358.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 17 שעות | קלוריות 653 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כיפות גלידת פטל
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
200 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
20 גרם אבקת סוכר
-
70 גרם מחית פטל מוכנה
-
300 גרם חלב מרוכז
תחתית קראנצ'
-
90 גרם שוקולד חלב
-
60 גרם חמאה
-
75 גרם מחית נוגט
-
50 גרם פייטה
ג'לי פטל
-
2 גרם אבקת ג’לטין
-
1 כף מים
-
100 גרם מחית פטל מוכנה
-
1 כף סוכר לבן
קישוט
-
1 חבילה נשיקות מרנג
-
1 חבילה פטל טרי
אופן הכנה
- מכינים שכבת ג’לי פטל: בקערה קטנה מערבבים ג’לטין עם מים ומשהים כ-10 דקות במקרר עד להתמצקות הג’לטין.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה מחית פטל עם סוכר.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את תערובת הג’לטין. מערבבים עד לאיחוד מלא של הג’לטין בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון בקוטר 4 ס”מ. מקפיאים למשך הלילה.
- מכינים כיפות “גלידת” פטל: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקציפה יציבה.
- בקערה בינונית מערבבים מחית פטל עם חלב מרוכז. מוסיפים את התערובת לקציפה ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית כיפות מסיליקון.
- מחלצים את הג’לי מהתבנית ומניחים עיגול על כל תחתית כיפה. מעבירים להקפאה למשך הלילה.
- מכינים תחתית קראנצ’ שוקולד: בקערה בינונית ממיסים שוקולד חלב, חמאה ומחית נוגט על בן מארי או במיקרוגל.
- מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מניילנים רינגים עגולים בקוטר 8 ס״מ ומניחים על משטח יציב. מחלקים את התערובת לרינגים ומשטחים אותה לעובי 0.5 ס״מ. מעבירים להקפאה למשך הלילה.
- מרכיבים את הקינוח: מוציאים את תחתית קראנצ’ השוקולד מהמקפיא, מחלצים מהרינג ומניחים על משטח יציב.
- מחלצים את כיפות “גלידת” הפטל ומציבים על תחתיות הקראנצ’.
- מקשטים בפרי טרי ובנשיקות אפויות או זילופים של מרנג.
אופן הכנה
- מכינים שכבת ג’לי פטל: בקערה קטנה מערבבים ג’לטין עם מים ומשהים כ-10 דקות במקרר עד להתמצקות הג’לטין.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה מחית פטל עם סוכר.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את תערובת הג’לטין. מערבבים עד לאיחוד מלא של הג’לטין בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון בקוטר 4 ס”מ. מקפיאים למשך הלילה.
- מכינים כיפות “גלידת” פטל: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקציפה יציבה.
- בקערה בינונית מערבבים מחית פטל עם חלב מרוכז. מוסיפים את התערובת לקציפה ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית כיפות מסיליקון.
- מחלצים את הג’לי מהתבנית ומניחים עיגול על כל תחתית כיפה. מעבירים להקפאה למשך הלילה.
- מכינים תחתית קראנצ’ שוקולד: בקערה בינונית ממיסים שוקולד חלב, חמאה ומחית נוגט על בן מארי או במיקרוגל.
- מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מניילנים רינגים עגולים בקוטר 8 ס״מ ומניחים על משטח יציב. מחלקים את התערובת לרינגים ומשטחים אותה לעובי 0.5 ס״מ. מעבירים להקפאה למשך הלילה.
- מרכיבים את הקינוח: מוציאים את תחתית קראנצ’ השוקולד מהמקפיא, מחלצים מהרינג ומניחים על משטח יציב.
- מחלצים את כיפות “גלידת” הפטל ומציבים על תחתיות הקראנצ’.
- מקשטים בפרי טרי ובנשיקות אפויות או זילופים של מרנג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן