-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.7 קק״ל 2565.3 קק״לפחמימות 16.9 גרם 135.4 גרםשומן 19.5 גרם 155.9 גרםנתרן 1099.7 מ״ג 8797.5 מ״גחלבון 18.5 גרם 147.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.7 גרםשומן רווי 5.7 גרם 45.4 גרםכולסטרול 97.0 מ״ג 776.0 מ״גסידן 31.7 מ״ג 253.3 מ״גברזל 2.9 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 482.7 מ״ג 3861.6 מ״גאבץ 437.6 מ״ג 3501.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 7 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות321
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.7 קק״ל 2565.3 קק״לפחמימות 16.9 גרם 135.4 גרםשומן 19.5 גרם 155.9 גרםנתרן 1099.7 מ״ג 8797.5 מ״גחלבון 18.5 גרם 147.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.7 גרםשומן רווי 5.7 גרם 45.4 גרםכולסטרול 97.0 מ״ג 776.0 מ״גסידן 31.7 מ״ג 253.3 מ״גברזל 2.9 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 482.7 מ״ג 3861.6 מ״גאבץ 437.6 מ״ג 3501.0 מ״גסגור
אנחנו בבית חולים על בשר מפורק! חיפשתי דרך להפוך את המנה העיקרית הזו שאולי קצת כבדה, למשהו כיפי שאפשר להגיש אפילו במסיבה ולאכול בעמידה. כמובן שילדים עפים על ההגשה בצורת גלידה ועל השילוב בין מתיקות הבטטה לסוכריות הקופצות: מנה שהיא ממתק.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 321 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
גביעים
-
8 יחידות גביע ופל לגלידהפרווה
בשר מפורק
-
1 ק"ג בריסקט בקר
-
5 כפות שמן זית
-
2 כפיות טימין טרי
-
2 כפות אבקת צ’ילי
-
1/4 כוס סילאן
-
1 כפית מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
פירה בטטה
-
3 בטטות בינוניות
-
2 שיני שום קונפי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מורחים את הקונפי שום על הבשר בתוספת מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- מוסיפים את שמן הזית מעורבב עם הטימין, הצ’ילי גרוס והסילאן.
- מעסים את הבשר ומניחים אותו על נייר אפייה ומעליו עוד נייר אפייה ועוטפים את נייר האפייה בנייר כסף.
- מכניסים את הבשר לתנור מחומם לחום של 150 מעלות למשך 5 שעות ואז מוציאים את נייר הכסף ונייר האפייה לסגירה ב-180 מעלות ל 20-40 דקות (תלוי בעוצמת התנור)
- מכניסים את הבשר לקירור ולאחר מכן מפרקים את הבשר לשערות.
- מכינים את פירה הבטטה: עוטפים את הבטטה ברדיד אלומיניום/נייר אפייה, מכניסים לסיר גריל בריאות ל-25 דקות או לתנור ל-40 דקות.
- מרוקנים את פנים הבטטה (ללא הקליפה) לתוך קערה ומוסיפים קונפי שום, פלפל שחור גרוס ומלח גס.
- מועכים את הבטטה עד למרקם פירה.
- מגישים: מכניסים מעט קרם בטטה לתוך גביע גלידה ומורחים על כל הדפנות הפנימיות של הגביע.
- מניחים את הבשר המפורק עד לקצה הגביע ואז בונים עיגול משערות הבשר ומניחים מעל הגביע בצורת גלידה.
- על הבשר מוסיפים ריבת בצל, צ’ימיצ’ורי והרבה סוכריות קופצות. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מורחים את הקונפי שום על הבשר בתוספת מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- מוסיפים את שמן הזית מעורבב עם הטימין, הצ’ילי גרוס והסילאן.
- מעסים את הבשר ומניחים אותו על נייר אפייה ומעליו עוד נייר אפייה ועוטפים את נייר האפייה בנייר כסף.
- מכניסים את הבשר לתנור מחומם לחום של 150 מעלות למשך 5 שעות ואז מוציאים את נייר הכסף ונייר האפייה לסגירה ב-180 מעלות ל 20-40 דקות (תלוי בעוצמת התנור)
- מכניסים את הבשר לקירור ולאחר מכן מפרקים את הבשר לשערות.
- מכינים את פירה הבטטה: עוטפים את הבטטה ברדיד אלומיניום/נייר אפייה, מכניסים לסיר גריל בריאות ל-25 דקות או לתנור ל-40 דקות.
- מרוקנים את פנים הבטטה (ללא הקליפה) לתוך קערה ומוסיפים קונפי שום, פלפל שחור גרוס ומלח גס.
- מועכים את הבטטה עד למרקם פירה.
- מגישים: מכניסים מעט קרם בטטה לתוך גביע גלידה ומורחים על כל הדפנות הפנימיות של הגביע.
- מניחים את הבשר המפורק עד לקצה הגביע ואז בונים עיגול משערות הבשר ומניחים מעל הגביע בצורת גלידה.
- על הבשר מוסיפים ריבת בצל, צ’ימיצ’ורי והרבה סוכריות קופצות. בתיאבון!
הערות
- ניתן להוסיף בהגשה: ריבת בצל, ממרח צ'ימיצ'ורי מלמעלה וסוכריות קופצות
הערות
- ניתן להוסיף בהגשה: ריבת בצל, ממרח צ'ימיצ'ורי מלמעלה וסוכריות קופצות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מה זה אומר סוכריות קופצות?
סוכריות קופצות, אפשר לקנות בכל חנות למוצרי מסיבה. אלה חבילות קטנות של סוכריות לקישוט שמתפצפצות בפה.
איזו יצירתיות! מהמם!
אם את מכינה, עדכני איך יצא 🙂