-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 126.4 קק״ל 758.5 קק״לפחמימות 13.1 גרם 78.3 גרםשומן 3.9 גרם 23.5 גרםנתרן 661.8 מ״ג 3971.1 מ״גחלבון 6.7 גרם 40.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.5 גרםשומן רווי 2.5 גרם 15.2 גרםכולסטרול 10.2 מ״ג 61.0 מ״גסידן 178.2 מ״ג 1069.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 668.7 מ״ג 4012.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות126
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 126.4 קק״ל 758.5 קק״לפחמימות 13.1 גרם 78.3 גרםשומן 3.9 גרם 23.5 גרםנתרן 661.8 מ״ג 3971.1 מ״גחלבון 6.7 גרם 40.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.5 גרםשומן רווי 2.5 גרם 15.2 גרםכולסטרול 10.2 מ״ג 61.0 מ״גסידן 178.2 מ״ג 1069.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 668.7 מ״ג 4012.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
גראטן או גראטין: פירושו לאפות עד מרקם זהוב ושחום. המאפה קיבל את שמו שהוצמד במהלך השנים בעיקר למאפה מתפוח אדמה. כל ירק קשה שתחתכו לרעפים דקים יהיה מושלם עבור המאפה הצרפתי הזה. כאן בגרסה יפהפיה וכתומה של דלעת או דלורית לבחירתכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 126 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
גראטן
-
900 גרם דלעתנטו ללא קליפה, או דלורית
-
100 גרם גבינת פרמזןאו גבינת צאן אחרת שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומשמנים תבנית.
- פורסים את הדלעת או הדלורית לפרוסות דקיקות בעובי 1-2 מ”מ (כדאי להיעזר במנדולינה או מעבד מזון עם סכין פריסה).
- שמים בקערה את מרכיבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את פרוסות הדלורית או הדלעת ומערבבים כך שיצופו בתיבול.
- מעבירים 1/3 מהפרוסות לתבנית, משטחים ומהדקים.
- מפזרים 1/3 מהגבינה ועלייה מניחים שליש כוס, מהפרוסות, משטחים ומהדקים, שוב גבינה, 1/3 אחרון של פרוסות, מהדקים ויוצקים את שאריות התיבול. שומרים את 1/3 הגבינה שנותרה.
- מכסים בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות עד לריכוך חלקי.
- מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור לחום של 190 מעלות, בוזקים את יתרת הגבינה ואופים 20 דקות עד שהמאפה רך ושחום.
- מזלפים דבש ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומשמנים תבנית.
- פורסים את הדלעת או הדלורית לפרוסות דקיקות בעובי 1-2 מ”מ (כדאי להיעזר במנדולינה או מעבד מזון עם סכין פריסה).
- שמים בקערה את מרכיבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את פרוסות הדלורית או הדלעת ומערבבים כך שיצופו בתיבול.
- מעבירים 1/3 מהפרוסות לתבנית, משטחים ומהדקים.
- מפזרים 1/3 מהגבינה ועלייה מניחים שליש כוס, מהפרוסות, משטחים ומהדקים, שוב גבינה, 1/3 אחרון של פרוסות, מהדקים ויוצקים את שאריות התיבול. שומרים את 1/3 הגבינה שנותרה.
- מכסים בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות עד לריכוך חלקי.
- מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור לחום של 190 מעלות, בוזקים את יתרת הגבינה ואופים 20 דקות עד שהמאפה רך ושחום.
- מזלפים דבש ומגישים.
הערות
- ניתן לקשט בטימין מלמעלה
הערות
- ניתן לקשט בטימין מלמעלה
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן