גראטן דלעת עם גבינת עיזים: כובש וטעים במיוחד

גראטן שהוא שילוב מנצח של דלעת מתקתקה וגבינת עיזים ארומטית. מושלם לשולחן חג הביכורים, כמנה שמציגה את ארץ החלב והדבש
גראטן שהוא שילוב מנצח של דלעת מתקתקה וגבינת עיזים ארומטית. מושלם לשולחן חג הביכורים, כמנה שמציגה את ארץ החלב והדבש
  • נעמה רן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    126
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 126.4 קק״ל 758.5 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 78.3 גרם
    שומן 3.9 גרם 23.5 גרם
    נתרן 661.8 מ״ג 3971.1 מ״ג
    חלבון 6.7 גרם 40.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 15.2 גרם
    כולסטרול 10.2 מ״ג 61.0 מ״ג
    סידן 178.2 מ״ג 1069.2 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 668.7 מ״ג 4012.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    126
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 126.4 קק״ל 758.5 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 78.3 גרם
    שומן 3.9 גרם 23.5 גרם
    נתרן 661.8 מ״ג 3971.1 מ״ג
    חלבון 6.7 גרם 40.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 15.2 גרם
    כולסטרול 10.2 מ״ג 61.0 מ״ג
    סידן 178.2 מ״ג 1069.2 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 668.7 מ״ג 4012.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור

גראטן או גראטין: פירושו לאפות עד מרקם זהוב ושחום. המאפה קיבל את שמו שהוצמד במהלך השנים בעיקר למאפה מתפוח אדמה. כל ירק קשה שתחתכו לרעפים דקים יהיה מושלם עבור המאפה הצרפתי הזה. כאן בגרסה יפהפיה וכתומה של דלעת או דלורית לבחירתכם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

גראטן

תיבול


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. פורסים את הדלעת או הדלורית לפרוסות דקיקות בעובי 1-2 מ”מ (כדאי להיעזר במנדולינה או מעבד מזון עם סכין פריסה).
  3. שמים בקערה את מרכיבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את פרוסות הדלורית או הדלעת ומערבבים כך שיצופו בתיבול.
  4. מעבירים 1/3 מהפרוסות לתבנית, משטחים ומהדקים.
  5. מפזרים 1/3 מהגבינה ועלייה מניחים שליש כוס, מהפרוסות, משטחים ומהדקים, שוב גבינה, 1/3 אחרון של פרוסות, מהדקים ויוצקים את שאריות התיבול. שומרים את 1/3 הגבינה שנותרה.
  6. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות עד לריכוך חלקי.
  7. מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור לחום של 190 מעלות, בוזקים את יתרת הגבינה ואופים 20 דקות עד שהמאפה רך ושחום.
  8. מזלפים דבש ומגישים.

    גראטן דלעת וגבינת עיזים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל וירדן עדי
    גראטן דלעת וגבינת עיזים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל וירדן עדי

 

הערות

  • ניתן לקשט בטימין מלמעלה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גראטן דלעת עם גבינת עיזים: כובש וטעים במיוחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות