-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 657.6 קק״ל 1315.1 קק״לפחמימות 103.0 גרם 206.0 גרםשומן 24.3 גרם 48.6 גרםנתרן 697.4 מ״ג 1394.8 מ״גחלבון 19.7 גרם 39.5 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 7.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 5.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 103.2 מ״ג 206.4 מ״גברזל 2.5 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 523.4 מ״ג 1046.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות658
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 657.6 קק״ל 1315.1 קק״לפחמימות 103.0 גרם 206.0 גרםשומן 24.3 גרם 48.6 גרםנתרן 697.4 מ״ג 1394.8 מ״גחלבון 19.7 גרם 39.5 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 7.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 5.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 103.2 מ״ג 206.4 מ״גברזל 2.5 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 523.4 מ״ג 1046.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
יודעים הכול על סויה? ומה ההבדל בין סויה בהירה לכהה? הנה קצת מידע וטיפ לשימוש: סויה היא מרכיב בסיס באוכל אסייתי ומגיע אלינו מן המטבח הסיני. יש גרסאות שונות של הרוטב המוכר ויש לו היסטוריה ארוכה והשפעה גדולה על התרבות, הוא בן יותר מ-2200 שנה!
הסוגים הנפוצים ביותר הם סויה כהה ובהירה. הסוג הכהה נועד לתת עומק למנות, מכיוון שהיא פחות מלוחה, עם צבע דומיננטי יותר ועברה תהליך התססה ארוך יותר, השימוש שלה הוא בעיקר בזמן בישול. הסויה הבהירה לעומת זאת, מאופיינת בטעם מלוח ויש לה צבע עדין, היא טובה יותר כמטבל, כמרינדה ומוסיפה טעם אומאמי למנה.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 658 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פאד תאי
-
200 גרם אטריות אורז בעובי 5 מ”ממזרח מערב
-
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
-
2 כפות שמן קנולה
-
100 גרם אפונת שלגשטופה וחתוכה לרצועות אלכסוניות (לחילופין ניתן להשתמש בפרחי ברוקולי קטנים ושטופים)
-
2 ביצים Lטרופות
-
4 גבעולי בצל ירוקפרסוים לרצועות של 3 ס"מ
-
4 כפות בוטנים טבעייםקצוצים
-
4 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים מוסיפים את האטריות ומבשלים במשך 3 דקות.
- בדקה האחרונה מוסיפים גם את האפונה. מסננים ושומרים בצד.
- מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את האטריות, האפונה, אפונת השלג והבצל הירוק ומערבבים היטב כך שהשמן יצפה את כל הירקות והאטריות.
- ממשיכים להקפיץ במשך שלוש דקות.
- מזיזים את התערובת לצד אחד של המחבת ושופכים את הביצים לצד השני.
- מערבבים את הביצים ל”מקושקשת” ומפרידים בעזרת המזלג לפיסות קטנות יחסית. כשהביצים ניראות מוכנות, מערבבים את כל התערובת יחד.
- מוסיפים את הסויה הכהה, רוטב הצ’ילי והבוטנים ומערבבים.
- מכבים את האש, מפזרים מעט נבטים חיים, את הכוסברה ומגישים עם פלח לימון.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים מוסיפים את האטריות ומבשלים במשך 3 דקות.
- בדקה האחרונה מוסיפים גם את האפונה. מסננים ושומרים בצד.
- מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את האטריות, האפונה, אפונת השלג והבצל הירוק ומערבבים היטב כך שהשמן יצפה את כל הירקות והאטריות.
- ממשיכים להקפיץ במשך שלוש דקות.
- מזיזים את התערובת לצד אחד של המחבת ושופכים את הביצים לצד השני.
- מערבבים את הביצים ל”מקושקשת” ומפרידים בעזרת המזלג לפיסות קטנות יחסית. כשהביצים ניראות מוכנות, מערבבים את כל התערובת יחד.
- מוסיפים את הסויה הכהה, רוטב הצ’ילי והבוטנים ומערבבים.
- מכבים את האש, מפזרים מעט נבטים חיים, את הכוסברה ומגישים עם פלח לימון.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
ניתן ניתן להכין ללא ביצים (טבעוני)
בהחלט!
אין ביצים במרכיבי המנה, אבל באופן ההכנה מבקשים להוסיף את הביצים.
תודה דליה, צודקת, עודכן במתכון 🙂 עדכני איך יצא!