-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.5 קק״ל 1924.9 קק״לפחמימות 6.6 גרם 66.4 גרםשומן 16.1 גרם 160.7 גרםנתרן 907.2 מ״ג 9071.5 מ״גחלבון 3.3 גרם 32.9 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 34.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 22.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 46.4 מ״ג 463.5 מ״גברזל 2.1 מ״ג 21.0 מ״גאשלגן 260.1 מ״ג 2600.8 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות193
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.5 קק״ל 1924.9 קק״לפחמימות 6.6 גרם 66.4 גרםשומן 16.1 גרם 160.7 גרםנתרן 907.2 מ״ג 9071.5 מ״גחלבון 3.3 גרם 32.9 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 34.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 22.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 46.4 מ״ג 463.5 מ״גברזל 2.1 מ״ג 21.0 מ״גאשלגן 260.1 מ״ג 2600.8 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 7.1 מ״גסגור
אם יש דרך לשדרג אורז ולהפוך אותו מארוחת ילדים למנה מפוארת – הפרסים גילו איך לעשות זאת! קבלו מתכון להכנת אורז עם תהדיג, המון עשבי תיבול ואפונה עדינה ומעל כל אלה תפוחי אדמה חרוכים ופריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 193 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תהדיג
-
1 ק"ג אורז פרסי
-
1 כף מלח דקאו לפי הטעם
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה דק
-
1 צרור כוסברהקצוצה דק
-
1 צרור שמירקצוץ דק
-
1 חבילה בצל ירוקקצוץ דק
-
2 שיני שוםקלופות, שלמות
-
4 כוסות אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1 כפית מלח שום
-
2/3 כוס שמן זיתאו שמן חמניות או שמן קנולה
-
1 כפית כורכום
-
3 יחידות תפוחי אדמהקלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם שפע מים קרים במשך שעה ומסננים.
- מבשלים את האורז בסיר גדול עם תחתית עבה ביחד עם כף המלח עד שהוא חצי מוכן. מסננים את המים.
- מוסיפים לאורז את כל עשבי התיבול, האפונה הירוקה והשום וממליחים עם מלח שום.
- מעבירים את האורז לקערה ושומרים בצד.
- שמים באותו הסיר בו בישלנו את האורז את השמן, מוסיפים את הכורכום ומטגנים יחד כדקה.
- מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה, בצמידות, ומעליהם את האורז הירוק.
- יוצרים גומות בתוך האורז בעזרת המקל של כף עץ או גב של סכין (ארובות כדי שהאדים יצאו) ומוסיפים רבע כוס מים חמים.
- סוגרים היטב את הסיר עם מגבת ומכסה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר וממשיכים לבשל 40 דקות.
- מציצים לצדדים כ-10 דקות לפני תום הבישול כדי לוודא שהאורז לא נשרף ובמידה והוא שחום מורידים מהאש.
- מצננים מעט והופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם שפע מים קרים במשך שעה ומסננים.
- מבשלים את האורז בסיר גדול עם תחתית עבה ביחד עם כף המלח עד שהוא חצי מוכן. מסננים את המים.
- מוסיפים לאורז את כל עשבי התיבול, האפונה הירוקה והשום וממליחים עם מלח שום.
- מעבירים את האורז לקערה ושומרים בצד.
- שמים באותו הסיר בו בישלנו את האורז את השמן, מוסיפים את הכורכום ומטגנים יחד כדקה.
- מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה, בצמידות, ומעליהם את האורז הירוק.
- יוצרים גומות בתוך האורז בעזרת המקל של כף עץ או גב של סכין (ארובות כדי שהאדים יצאו) ומוסיפים רבע כוס מים חמים.
- סוגרים היטב את הסיר עם מגבת ומכסה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר וממשיכים לבשל 40 דקות.
- מציצים לצדדים כ-10 דקות לפני תום הבישול כדי לוודא שהאורז לא נשרף ובמידה והוא שחום מורידים מהאש.
- מצננים מעט והופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן