לא רק בריא: סלט גזר צבעוני ומפואר עם כוסמת קלויה וקראנצ’ית

סלט שהוא חגיגה לעיניים לא פחות משהוא חגיגה לשפתיים! סלט העשוי מגזרים צבעוניים, המון עשבי תיבול, קראנץ' כוסמת וויניגרט
סלט שהוא חגיגה לעיניים לא פחות משהוא חגיגה לשפתיים! סלט העשוי מגזרים צבעוניים, המון עשבי תיבול, קראנץ' כוסמת וויניגרט
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    510
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 510.0 קק״ל 4080.1 קק״ל
    פחמימות 25.3 גרם 202.6 גרם
    שומן 37.1 גרם 297.0 גרם
    נתרן 127.8 מ״ג 1022.7 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 54.5 גרם
    סיבים תזונתיים 15.8 גרם 126.6 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 44.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 329.6 מ״ג 2636.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 2332.8 מ״ג 18662.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    510
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 510.0 קק״ל 4080.1 קק״ל
    פחמימות 25.3 גרם 202.6 גרם
    שומן 37.1 גרם 297.0 גרם
    נתרן 127.8 מ״ג 1022.7 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 54.5 גרם
    סיבים תזונתיים 15.8 גרם 126.6 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 44.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 329.6 מ״ג 2636.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 2332.8 מ״ג 18662.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

סלט חגיגי במיוחד שכל כולו קראנץ’ אחד גדול! סלט גזר מגזר כתום, לבן וסגול, עם רצועות סלרי פריכות, עשבי תיבול רכים וטריק מיוחד של כוסמת מטוגנת ומתפצחת. רוטב הוויניגרט שעוטף את כל הירקות האלה מקפיץ את הסלט שבע רמות למעלה!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים חמים
גיל אטלן
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב ויניגרט

הגשה


אופן הכנה

  1.  חותכים את כל הגזרים למקלות דקים באורך של כ-10 ס”מ בעזרת סכין, מנדולינה או קולפן ייעודי ומעבירים לקערה גדולה.
  2. חותכים את גבעולי הסלרי למקלות באותו האורך ומוסיפים לקערה.
  3. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הוויניגרט, סוגרים, מנערים, טועמים ומתקנים טעם על פי צורך.
  4. מוסיפים לקערת הירקות את עשבי התיבול, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב מבלי לשבור או למעוך את הירקות.
  5. מחממים את שמן הזית בסיר קטן ומטגנים את הכוסמת כדקה תוך כדי ערבוב. מוציאים את הכוסמת בעזרת כף מחוררת ומייבשים על נייר סופג.
  6. מפזרים את הכוסמת המטוגנת מעל הסלט ומגישים.

 

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא רק בריא: סלט גזר צבעוני ומפואר עם כוסמת קלויה וקראנצ’ית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      ירוקה

    Avatar
    Dafna Tenembaum

    למה צריך כוס שמן זית בסוף ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דפנה, ראי את סעיף 5 באופן ההכנה. מטגנים את הכוסמת בתוך שמן הזית ואז מסננים אותה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות