-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.0 קק״ל 3072.2 קק״לפחמימות 38.6 גרם 308.8 גרםשומן 23.5 גרם 187.7 גרםנתרן 145.2 מ״ג 1161.3 מ״גחלבון 5.6 גרם 45.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרםשומן רווי 3.2 גרם 25.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 21.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 3.2 מ״ג 25.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות384
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.0 קק״ל 3072.2 קק״לפחמימות 38.6 גרם 308.8 גרםשומן 23.5 גרם 187.7 גרםנתרן 145.2 מ״ג 1161.3 מ״גחלבון 5.6 גרם 45.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרםשומן רווי 3.2 גרם 25.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 21.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 3.2 מ״ג 25.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
חזה עוף עם כזה ציפוי מעולה אתם פשוט חייבים להכין! קבלו מתכון מפנק וטעים במיוחד של חזה עוף שלם ועסיסי בציפוי תערובת עשבי תיבול ופנקו שמגישים לצד אורז אדום יפהפה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 384 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
3 כוסות אורז אדוםסוגת, מבושל על פי הוראות היצרן
ציפוי
-
2 1/2 כוסות כוסברהמעורבבת עם פטרוזיליה, טימין, נענע וטרגון - קצוצים דק דק
-
2 כוסות פירורי פנקומזרח מערב
-
3/4 כוס שמן זית
-
4 שיני שוםכתושות
-
2 1/2 כפות קליפת לימוןאו קליפת ליים, מגוררת
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
חזה עוף
-
8 יחידות חזה עוף שלם
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את האורז האדום: מבשלים את האורז האדום לפי הוראות היצרן.
- מכינים את ציפוי חזה העוף: מערבבים בקערה גדולה את פירורי הפנקו, עשבי התיבול, שמן הזית, השום, קליפת הליים/הלימון, המלח והפלפל - התערובת צריכה להתגבש למעין בצק אוורירי. במידה והיא פירורית מדי, מוסיפים מעט שמן זית.
- מורחים את חזה העוף בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומורחים מעל שכבה נדיבה של חרדל שמשמש כ״דבק״ שיחזיק את שכבת הציפוי.
- מסדרים את חזה העוף במחבת או בתבנית משומנת שמתאימה גם לכיריים וגם לתנור - ראו טיפ מהקצב.
- מצפים את חלקו העליון של חזה העוף בעזרת הידיים בתערובת הציפוי ומהדקים אותו לשכבת החרדל כך שיסגור את כל שטח החזה (זו קצת עבודת טייחות אבל שווה את המאמץ).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים מחבת על להבה גבוהה בכיריים וצורבים את החלק התחתון של החזות 4-5 דקות להזהבה.
- מעבירים את המחבת לתנור ל-10-12 דקות נוספות לצלייה להשחמה בלבד ומגישים מיד עם האורז האדום.
לטיפ מהקצב על ההבדל בין פרגית לחזה עוף לחצו כאן>>
אופן הכנה
- מכינים את האורז האדום: מבשלים את האורז האדום לפי הוראות היצרן.
- מכינים את ציפוי חזה העוף: מערבבים בקערה גדולה את פירורי הפנקו, עשבי התיבול, שמן הזית, השום, קליפת הליים/הלימון, המלח והפלפל - התערובת צריכה להתגבש למעין בצק אוורירי. במידה והיא פירורית מדי, מוסיפים מעט שמן זית.
- מורחים את חזה העוף בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומורחים מעל שכבה נדיבה של חרדל שמשמש כ״דבק״ שיחזיק את שכבת הציפוי.
- מסדרים את חזה העוף במחבת או בתבנית משומנת שמתאימה גם לכיריים וגם לתנור - ראו טיפ מהקצב.
- מצפים את חלקו העליון של חזה העוף בעזרת הידיים בתערובת הציפוי ומהדקים אותו לשכבת החרדל כך שיסגור את כל שטח החזה (זו קצת עבודת טייחות אבל שווה את המאמץ).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים מחבת על להבה גבוהה בכיריים וצורבים את החלק התחתון של החזות 4-5 דקות להזהבה.
- מעבירים את המחבת לתנור ל-10-12 דקות נוספות לצלייה להשחמה בלבד ומגישים מיד עם האורז האדום.
לטיפ מהקצב על ההבדל בין פרגית לחזה עוף לחצו כאן>>
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם אפשר להחליף את העוף בהודו? אם כן – משהו בהוראות משתנה? תודה מראש
הי, אין בעיה. אולי בישול טיפה יותר ארוך כי חזה הודו גדול יותר מחזה עוף.