ממתקים לגדולים וקטנים: “סוכריות” גזר מזוגגות עם קינמון ומוסקט
טעימות ורכות שלא תרצו להפסיק לאכול! "סוכריות" גזר מזוגגות בדבש ובלסמי עם קינמון ומוסקט, לשנה טובה ומתוקה במיוחד!
טעימות ורכות שלא תרצו להפסיק לאכול! "סוכריות" גזר מזוגגות בדבש ובלסמי עם קינמון ומוסקט, לשנה טובה ומתוקה במיוחד!
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.8 קק״ל 679.3 קק״לפחמימות 22.8 גרם 91.1 גרםשומן 9.5 גרם 37.8 גרםנתרן 777.0 מ״ג 3108.2 מ״גחלבון 0.2 גרם 0.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.4 מ״ג 25.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 19.5 מ״ג 78.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 32 דק׳
-
קלוריות170
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.8 קק״ל 679.3 קק״לפחמימות 22.8 גרם 91.1 גרםשומן 9.5 גרם 37.8 גרםנתרן 777.0 מ״ג 3108.2 מ״גחלבון 0.2 גרם 0.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.4 מ״ג 25.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 19.5 מ״ג 78.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
מצד אחד המנה הזו אינה קינוח, אך מצד שני היא לא ממש סלט. מצד שלישי, למי אכפת? אפשר לאכול אותה בכל שלב של הארוחה! מתכון מטריף להכנת “סוכריות” גזר מזוגגות עם אגוז מוסקט וקינמון, חובה להכין ובינינו, מומלץ גם להכפיל את הכמויות מראש!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 32 דק׳ | קלוריות 170 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כוסות גזריםקלופים ופרוסים למטבעות בעובי חצי ס"מ
-
4 כפות שמן זית עדין
-
1/3 כוס דבש
-
1 כף חומץ בלסמי ממודנה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
2 יחידות מקלות קינמוןאו יותר, אם אוהבים ניחוח חזק של קינמון
-
1 כפית אגוז מוסקטטחון
-
3/4 כוס מים
הגשה
-
1/4 כוס פטרוזיליהקצוצה, רק העלים
אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים.
- מעבירים לסיר לחץ או לסיר בישול חשמלי, סוגרים את מכסה הסיר ומעבירים את השסתום למצב לחץ מקסימלי.
- מבשלים על להבה גבוהה 5-7 דקות או עד שמתחיל להשתחרר לחץ, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות (אם מכינים את המנה בסיר רגיל על הגז, מבשלים עד שהגזר רך מאוד).
- משחררים את הלחץ לחלוטין, פותחים את המכסה ומעבירים את הגזרים לצלחת הגשה.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים.
- מעבירים לסיר לחץ או לסיר בישול חשמלי, סוגרים את מכסה הסיר ומעבירים את השסתום למצב לחץ מקסימלי.
- מבשלים על להבה גבוהה 5-7 דקות או עד שמתחיל להשתחרר לחץ, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות (אם מכינים את המנה בסיר רגיל על הגז, מבשלים עד שהגזר רך מאוד).
- משחררים את הלחץ לחלוטין, פותחים את המכסה ומעבירים את הגזרים לצלחת הגשה.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
חייבים לבשל עם סיר לחץ או חשמלי? אם אין לי – יש אפשרות אחרת?
היי אבי, אפשר לבשל בסיר תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהגזרים מתרככים