-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1193.3 קק״ל 7159.5 קק״לפחמימות 139.7 גרם 838.3 גרםשומן 78.7 גרם 472.3 גרםנתרן 348.6 מ״ג 2091.5 מ״גחלבון 12.4 גרם 74.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.9 גרםשומן רווי 37.2 גרם 223.4 גרםכולסטרול 469.8 מ״ג 2818.6 מ״גסידן 66.5 מ״ג 399.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 212.2 מ״ג 1273.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל 6 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות1193
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1193.3 קק״ל 7159.5 קק״לפחמימות 139.7 גרם 838.3 גרםשומן 78.7 גרם 472.3 גרםנתרן 348.6 מ״ג 2091.5 מ״גחלבון 12.4 גרם 74.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.9 גרםשומן רווי 37.2 גרם 223.4 גרםכולסטרול 469.8 מ״ג 2818.6 מ״גסידן 66.5 מ״ג 399.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 212.2 מ״ג 1273.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
קינוח חובה לכל אוהבי מנות אחרונות חמצמצות ומרעננות! פאי לימון עם קיצור דרך של הכנת תחתית מעוגיות טחונות, במילוי קרם לימון עשיר משגע ומרנג שרוף שמאזן את החמיצות ומוסיף לטארט מרקם אוורירי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 1193 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
500 גרם עוגיות חמאהמפוררות למרקם חולי
-
200 גרם חמאהמומסת
קרם לימון
קישוט
-
1 חופן פטל טריאו פינגר ליים
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את העוגיות המפוררות והחמאה לתערובת רטובה.
- מעבירים את התערובת לתחתיות טארט ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מכניסים למקרר.
- מכינים את הקרם: טורפים נמרצות בעזרת מטרפה את מיץ הלימון, הסוכר והביצים.
- מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מורידים מהלהבה, מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לטרוף לקרם אחיד.
- ממלאים את התחתיות בקרם ומכניסים להתייצבות במקרר ל-3 שעות.
- מכינים את המרנג: מביאים לרתיחה בסיר בינוני בכיריים על להבה גבוהה את המים והסוכר. כשהסירופ מגיע ל-113 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים והמלח במהירות בינונית בקערת מיקסר נקייה ויבשה. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות, מסירים את הסיר מהאש, מגבירים את מהירות המיקסר ויוצקים את הסירופ בזרם דק לתוך הקצף. ממשיכים להקציף למרנג יציב ומבריק.
- מניחים את המרנג על הטארט ומקררים להתייצבות.
- מקשטים עם פינגר ליים או פטל טרי ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את העוגיות המפוררות והחמאה לתערובת רטובה.
- מעבירים את התערובת לתחתיות טארט ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מכניסים למקרר.
- מכינים את הקרם: טורפים נמרצות בעזרת מטרפה את מיץ הלימון, הסוכר והביצים.
- מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מורידים מהלהבה, מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לטרוף לקרם אחיד.
- ממלאים את התחתיות בקרם ומכניסים להתייצבות במקרר ל-3 שעות.
- מכינים את המרנג: מביאים לרתיחה בסיר בינוני בכיריים על להבה גבוהה את המים והסוכר. כשהסירופ מגיע ל-113 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים והמלח במהירות בינונית בקערת מיקסר נקייה ויבשה. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות, מסירים את הסיר מהאש, מגבירים את מהירות המיקסר ויוצקים את הסירופ בזרם דק לתוך הקצף. ממשיכים להקציף למרנג יציב ומבריק.
- מניחים את המרנג על הטארט ומקררים להתייצבות.
- מקשטים עם פינגר ליים או פטל טרי ומגישים.
הערות
- ניתן להשחים את המרנג עם ברנר
הערות
- ניתן להשחים את המרנג עם ברנר
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן