מלא בכל טוב! חזה עוף ממולא פטריות, אגוזים ועשבי תיבול
מבחוץ זה נראה עוד שניצל פשוט, אבל מבפנים מתגלה עולם טעמים שלם! חזה עוף ממולא בפטריות עסיסיות, עשבי תיבול ואגוזי מלך
מבחוץ זה נראה עוד שניצל פשוט, אבל מבפנים מתגלה עולם טעמים שלם! חזה עוף ממולא בפטריות עסיסיות, עשבי תיבול ואגוזי מלך
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 363.3 קק״ל 1453.0 קק״לפחמימות 31.3 גרם 125.2 גרםשומן 22.5 גרם 90.1 גרםנתרן 1290.3 מ״ג 5161.0 מ״גחלבון 9.9 גרם 39.7 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.4 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.5 גרםכולסטרול 126.6 מ״ג 506.4 מ״גסידן 75.8 מ״ג 303.2 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 268.4 מ״ג 1073.6 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות363
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 363.3 קק״ל 1453.0 קק״לפחמימות 31.3 גרם 125.2 גרםשומן 22.5 גרם 90.1 גרםנתרן 1290.3 מ״ג 5161.0 מ״גחלבון 9.9 גרם 39.7 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.4 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.5 גרםכולסטרול 126.6 מ״ג 506.4 מ״גסידן 75.8 מ״ג 303.2 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 268.4 מ״ג 1073.6 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
אוהבים חזה עוף ושניצלים, אך רוצים לגוון את הבישולים שלכם? קבלו מתכון מגניב וטעים של חזה עוף ממולא בפטריות, אגוזים ועשבי תיבול שנראה כמו שניצל תמים, אך מכיל בתוכו עולם ומלואו של טעמים ומרקמים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 363 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 יחידות חזה עוף שלם
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
5 שיני שום
-
3 כפות טימין טריאו יבש
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
-
1 סלסילה פטריות פורטובלו
-
3 יחידות פטריות מלך היער
-
1/2 כוס אגוזי מלךאו שקדים או פיסטוקים
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
3 כפות טרגוןעלים טריים קצוצים
-
3 כפות פטרוזיליהעלים, קצוצים
ציפוי
-
1/2 כוס קמח לבןאו קמח חומוס
-
2 ביצים Mטרופות
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 שיני שוםכתושות
-
3 כפות פטרוזיליהעלים קצוצים
-
1 כף טימין טרי
טיגון
אופן הכנה
- מכינים את הכיס בחזה העוף: מניחים חזה עוף על קרש ויוצרים חתך לרוחב בחלק העבה של החזה בעזרת סכין חדה (לחצו כאן לצפייה בטיפ מהקצב ליצירת כיס בחזה עוף).
- מכינים את המילוי: קוצצים את כל הפטריות. חותכים גס את האגוזים. קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום והטימין תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והאגוזים, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם ומטגנים תוך כדי ערבוב 4-5 דקות לצמצום הנוזלים שנוצרים. מוסיפים את הטרגון והפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את הלהבה. מצננים את המילוי במקרר או מקפיא.
- מוציאים את תערובת הפטריות המצוננות וממלאים את כיסי חזה העוף. סוגרים את הכיס בעזרת קיסם במבוק. מסדרים את חזות העוף על מגש ומורחים בנדיבות משני הצדדים בשמן זית.
- מכינים צלחת עמוקה עם קמח רגיל או קמח חומוס, צלחת עם ביצים טרופות וצלחת עם תערובת פירורי לחם מתובלים בפלפל, מלח, שום כתוש, פטרוזיליה וטימין. מחממים בסיר או מחבת עמוקה את השמן לטיגון עמוק.
- טובלים חזה עוף בקמח, ואז בביצים ולבסוף בתערובת פירורי הלחם לציפוי מכל הצדדים. ממשיכים עם יתר חזות העוף.
- מטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים בעזרת כף מחוררת על צלחת מרופדת בנייר סופג. כדאי לטגן רק 2-3 חזות בו זמנית כדי לשלוט בחום השמן ובזמן הטיגון (במידה והעוף לא התבשל מספיק בטיגון, ניתן להכניס אותו לתנור לאפיה ב-180 מעלות למספר דקות נוספות).
- מגישים לצד כל תוספת שאוהבים.
אופן הכנה
- מכינים את הכיס בחזה העוף: מניחים חזה עוף על קרש ויוצרים חתך לרוחב בחלק העבה של החזה בעזרת סכין חדה (לחצו כאן לצפייה בטיפ מהקצב ליצירת כיס בחזה עוף).
- מכינים את המילוי: קוצצים את כל הפטריות. חותכים גס את האגוזים. קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום והטימין תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והאגוזים, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם ומטגנים תוך כדי ערבוב 4-5 דקות לצמצום הנוזלים שנוצרים. מוסיפים את הטרגון והפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את הלהבה. מצננים את המילוי במקרר או מקפיא.
- מוציאים את תערובת הפטריות המצוננות וממלאים את כיסי חזה העוף. סוגרים את הכיס בעזרת קיסם במבוק. מסדרים את חזות העוף על מגש ומורחים בנדיבות משני הצדדים בשמן זית.
- מכינים צלחת עמוקה עם קמח רגיל או קמח חומוס, צלחת עם ביצים טרופות וצלחת עם תערובת פירורי לחם מתובלים בפלפל, מלח, שום כתוש, פטרוזיליה וטימין. מחממים בסיר או מחבת עמוקה את השמן לטיגון עמוק.
- טובלים חזה עוף בקמח, ואז בביצים ולבסוף בתערובת פירורי הלחם לציפוי מכל הצדדים. ממשיכים עם יתר חזות העוף.
- מטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים בעזרת כף מחוררת על צלחת מרופדת בנייר סופג. כדאי לטגן רק 2-3 חזות בו זמנית כדי לשלוט בחום השמן ובזמן הטיגון (במידה והעוף לא התבשל מספיק בטיגון, ניתן להכניס אותו לתנור לאפיה ב-180 מעלות למספר דקות נוספות).
- מגישים לצד כל תוספת שאוהבים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
רציתי לשאול אם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן בשמן?
היי נאוה, בטח שאפשר 🙂