מחמם ומנחם: מרק ירקות ירוקים עם בצקניות (שפנצל)
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 452.3 קק״ל 1809.2 קק״לפחמימות 49.5 גרם 198.2 גרםשומן 16.0 גרם 64.1 גרםנתרן 69.4 מ״ג 277.6 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 18.9 גרם 75.7 גרםשומן רווי 2.7 גרם 10.9 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 470.2 מ״ג 1880.7 מ״גברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 2987.7 מ״ג 11950.8 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות452
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 452.3 קק״ל 1809.2 קק״לפחמימות 49.5 גרם 198.2 גרםשומן 16.0 גרם 64.1 גרםנתרן 69.4 מ״ג 277.6 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 18.9 גרם 75.7 גרםשומן רווי 2.7 גרם 10.9 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 470.2 מ״ג 1880.7 מ״גברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 2987.7 מ״ג 11950.8 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 9.8 מ״גסגור
רון יוחננוב מלמד אתכם לבשל מרק נפלא שכיף לפתוח איתו את עונת המרקים – מרק ירקות ירוקים טעים, בריא ופשוט להכנה, בתוספת משדרגת ומשביעה של בצקיות שמכינים בקלי קלות. לא תאמינו כמה הן משפרות את מרק הירקות הפשוט לכדי מעדן!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 452 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
הגשה
-
1 כף פטרוזיליהקצוצה, או כוסברה או תערובת עשבי תיבול
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל דק וכותשים את השום. חותכים את הזוקיני לקוביות, פורסים את הקישוא לטבעות, קוצצים את הסלרי עם העלים, מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים, חותכים את הקולורבי לקוביות וקוצצים את הפטרוזיליה ויתר עשבי התיבול דק.
- מכינים את המרק: קוצצים את הבצל דק וכותשים את השום. מחממים על כיריים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את כל הירקות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים את המרק כחצי שעה.
- במקביל, מכינים את הבצקניות - השפנצל: מערבבים בקערה את הקמח, הביצה ושמן הזית (אם התערובת סמיכה מידי, מוסיפים כף מים), עד שמתקבל בצק יציב ומעט נוזלי, אך לא נוזלי מדי.
- מגבירים שוב את הלהבה ומביאים את המרק לסף רתיחה.
- מטפטפים בזהירות בעזרת כפית את הבצק לתוך המרק (הוא הופך לבצקניות תוך רגע). לא מערבבים בשלב זה עד שהבצקניות מתגבשות.
- מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל ומגישים מיד.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל דק וכותשים את השום. חותכים את הזוקיני לקוביות, פורסים את הקישוא לטבעות, קוצצים את הסלרי עם העלים, מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים, חותכים את הקולורבי לקוביות וקוצצים את הפטרוזיליה ויתר עשבי התיבול דק.
- מכינים את המרק: קוצצים את הבצל דק וכותשים את השום. מחממים על כיריים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את כל הירקות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים את המרק כחצי שעה.
- במקביל, מכינים את הבצקניות - השפנצל: מערבבים בקערה את הקמח, הביצה ושמן הזית (אם התערובת סמיכה מידי, מוסיפים כף מים), עד שמתקבל בצק יציב ומעט נוזלי, אך לא נוזלי מדי.
- מגבירים שוב את הלהבה ומביאים את המרק לסף רתיחה.
- מטפטפים בזהירות בעזרת כפית את הבצק לתוך המרק (הוא הופך לבצקניות תוך רגע). לא מערבבים בשלב זה עד שהבצקניות מתגבשות.
- מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל ומגישים מיד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
אפשר לטחון את המרק לפני שמוסיפים את הבצקניות?
עלול לצאת מאוד מימי, כך שלא מומלץ
זה נקרא שפצלה , בלי נ .לידיעה.
היי נגה, יש כל מיני ניבים שונים, אפשר לכתוב גם שפנצל
אשמח לקבל מתכונים…אך יוחננוף היקר אינך מציין הטיבול..למשל במרק של הירוקים
היי פנינה, אפשר להצטרף לרשימת הניוזלטר ולקבל מתכון לאימייל, בסוף העמוד כאן למטה:
https://foody.co.il/
בנוגע לתיבול – המרק עשיר בטעמים, אפשר להוסיף מלח ולפלפל שחור לפי הטעם