עוגיות “זומבי” – עוגיות שוקולד מפנקות עם שברי עוגיות חמאה
שמעתם פעם על עוגיות זומבי? עוגיות שוקולד מעולות עם חתיכות עוגיות חמאה ש"הרגנו" והחזרנו לחיים בתוך עוגיות חדשות ושוות!
שמעתם פעם על עוגיות זומבי? עוגיות שוקולד מעולות עם חתיכות עוגיות חמאה ש"הרגנו" והחזרנו לחיים בתוך עוגיות חדשות ושוות!
- בן שי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 298.3 קק״ל 2983.1 קק״לפחמימות 42.9 גרם 429.4 גרםשומן 15.5 גרם 155.3 גרםנתרן 188.5 מ״ג 1884.9 מ״גחלבון 4.1 גרם 40.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.0 גרםשומן רווי 7.8 גרם 77.8 גרםכולסטרול 64.4 מ״ג 643.6 מ״גסידן 13.3 מ״ג 132.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 46.5 מ״ג 465.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות298
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 298.3 קק״ל 2983.1 קק״לפחמימות 42.9 גרם 429.4 גרםשומן 15.5 גרם 155.3 גרםנתרן 188.5 מ״ג 1884.9 מ״גחלבון 4.1 גרם 40.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.0 גרםשומן רווי 7.8 גרם 77.8 גרםכולסטרול 64.4 מ״ג 643.6 מ״גסידן 13.3 מ״ג 132.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 46.5 מ״ג 465.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.3 מ״גסגור
בן שי מלמד אתכם להכין עוגיות זומבי. למה זומבי? הן תמימות למראה, אבל בעצם הן עשויות מתערובת שוקולד עם תוספת של עוגיות חמאה קנויות ש”הורגים” ומקימים לתחיה בעוגיות חדשות לגמרי, טעימות ומאוד פשוטות להכנה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 298 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
150 גרם קמח לבןאו 1 כוס + 1 כף
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
100 גרם חמאה רכה
-
70 גרם סוכר לבןאו רבע כוס + 2 כפות שטוחות
-
70 גרם סוכר חוםבהיר, או רבע כוס + 2 כפות שטוחות
-
1 ביצה M
-
1 כפית תמצית וניל
-
100 גרם שוקולד מריר 70%
-
100 גרם עוגיות חמאהקנויות
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- קוצצים דק דק את השוקולד. קוצצים גס 50-60 גרם מתוך סך עוגיות החמאה ומערבבים עם השוקולד.
- מפוררים את יתר עוגיות החמאה ושומרים בצד לאחר כך.
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר לתערובת קרמית. מוסיפם את הביצה ותמצית הווניל מערבבים להטמעה. מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים קצרות (לא מחכים עד שכל הקמח יתאחד עם התערובת). מוסיפים את השוקולד והעוגיות ומעבדים עד לאיחוד בלבד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעתיים (אפשר יותר).
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק 10 כדורים גדולים, מצפים אותם בפירורי העוגיות ששמרנו בצד, מסדרים בתבנית ואופים כ-18 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתייצב (הן יתייצבו סופית אחרי שיתקררו).
- מוצאים את העוגיות מהתנור, לוחצים עם כלי כלשהו ע”מ לשטח אותן מעט, מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- קוצצים דק דק את השוקולד. קוצצים גס 50-60 גרם מתוך סך עוגיות החמאה ומערבבים עם השוקולד.
- מפוררים את יתר עוגיות החמאה ושומרים בצד לאחר כך.
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר לתערובת קרמית. מוסיפם את הביצה ותמצית הווניל מערבבים להטמעה. מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים קצרות (לא מחכים עד שכל הקמח יתאחד עם התערובת). מוסיפים את השוקולד והעוגיות ומעבדים עד לאיחוד בלבד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעתיים (אפשר יותר).
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק 10 כדורים גדולים, מצפים אותם בפירורי העוגיות ששמרנו בצד, מסדרים בתבנית ואופים כ-18 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתייצב (הן יתייצבו סופית אחרי שיתקררו).
- מוצאים את העוגיות מהתנור, לוחצים עם כלי כלשהו ע”מ לשטח אותן מעט, מצננים ומגישים.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
את העוגיות לא משטחים רק לאחר היציאה מהתנור ולא לפני?
אכן משטחים לאחר ההוצאה מהתנור!