מהמם וטעים: לחם ספירלה עם קקאו שהילדים יתלהבו ממנו

כל ילד ישמח לקבל את הסנדוויץ' שלו בלחם הזה! לחם ספירלה משגע עם קקאו שטעים לאכול אפילו ככה, בלי למרוח כלום!
כל ילד ישמח לקבל את הסנדוויץ' שלו בלחם הזה! לחם ספירלה משגע עם קקאו שטעים לאכול אפילו ככה, בלי למרוח כלום!
  • שרית נובק
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-58 דק׳
  • קלוריות
    2135
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2135.3 קק״ל 2135.3 קק״ל
    פחמימות 367.6 גרם 367.6 גרם
    שומן 47.6 גרם 47.6 גרם
    נתרן 3260.3 מ״ג 3260.3 מ״ג
    חלבון 61.6 גרם 61.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.9 גרם 19.9 גרם
    שומן רווי 7.8 גרם 7.8 גרם
    כולסטרול 21.6 מ״ג 21.6 מ״ג
    סידן 323.8 מ״ג 323.8 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 1008.2 מ״ג 1008.2 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-58 דק׳
  • קלוריות
    2135
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2135.3 קק״ל 2135.3 קק״ל
    פחמימות 367.6 גרם 367.6 גרם
    שומן 47.6 גרם 47.6 גרם
    נתרן 3260.3 מ״ג 3260.3 מ״ג
    חלבון 61.6 גרם 61.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.9 גרם 19.9 גרם
    שומן רווי 7.8 גרם 7.8 גרם
    כולסטרול 21.6 מ״ג 21.6 מ״ג
    סידן 323.8 מ״ג 323.8 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 1008.2 מ״ג 1008.2 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור

שרית נובק מלמדת אתכם להכין בבית לחם ספירלה אוורירי בשני צבעים שישגע גם ילדים וגם מבוגרים. אפשר להכין ממנו כריכים מושקעים, אפשר למרוח חמאת בוטנים או שוקולד ואפשר לנשנש גם סתם ככה, כי הוא פשוט טעים!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
שרית נובק
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


לחם ספירלה


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר, המלח, השמן והחלב ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
  2. מעבירים  2/3 מהבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. ל-1/3 הבצק שנותר בקערת המיקסר מוסיפים את הקקאו וממשיכים ללוש עד שהוא נטמע היטב בבצק. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מרדדים את הבצק הלבן על משטח עבודה לעלה בעובי כ-2 ס”מ וברוחב קטן במעט מרוחב תבנית האינגליש קייק. מרדדים את בצק הקקאו לעלה דק יותר באותו הגודל, ומניחים מעל הבצק הלבן. מגלגלים אותם ביחד לגליל, מניחים בתבניתף מכסים ומתפיחים 20-30 דקות.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6.  אופים את הלחם 25-30 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
לחם ספירלה
לחם ספירלה. צילום: שרית נובק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    רחל וייס

    שאלתי: האם אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח הלבן והשמרים, וכן האם אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב 3%?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן וכן!

    Avatar
    אורלי חימוביץ

    במתכון כתוב 3 כוסות קמח או 240 גר’ – זה לא שווה ערך. מה המידה הנכונה?

      Avatar
      מערכת Foody

      420 גרם, תודה! תוקן

    Avatar
    טלי

    צריך להיות 420נגרם קמח לשלוש כוסות, כתוב בטעות 240

      Avatar
      מערכת Foody

      היי טלי, נכון, הייתה טעות במתכון. יש צורך ב420 גרם קמח.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות