מנה מהממת: תפוח אדמה פרוס ממולא בבשר טחון
תפוח אדמה ובשר הם שילוב מנצח את זה כבר כולנו יודעים, שיטת ההגשה המיוחדת הזאת גורמת למנה להיות אישית ולתת כבוד גם לתפוח האדמה וגם לבשר.
תפוח אדמה ובשר הם שילוב מנצח את זה כבר כולנו יודעים, שיטת ההגשה המיוחדת הזאת גורמת למנה להיות אישית ולתת כבוד גם לתפוח האדמה וגם לבשר.
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 81.2 קק״ל 811.6 קק״לפחמימות 4.5 גרם 45.5 גרםשומן 3.8 גרם 37.8 גרםנתרן 176.1 מ״ג 1761.1 מ״גחלבון 6.9 גרם 69.3 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 227.5 מ״גסידן 26.9 מ״ג 269.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 212.5 מ״ג 2125.0 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 17.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות81
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 81.2 קק״ל 811.6 קק״לפחמימות 4.5 גרם 45.5 גרםשומן 3.8 גרם 37.8 גרםנתרן 176.1 מ״ג 1761.1 מ״גחלבון 6.9 גרם 69.3 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 227.5 מ״גסידן 26.9 מ״ג 269.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 212.5 מ״ג 2125.0 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 17.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 81 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוח אדמה ממולא בשר
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 שיני שוםקצוצות
-
250 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 כף אורגנו טריקצוץ
-
1 כף טימין יבש
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית בהרט
-
10 תפוחי אדמה גורמה בינוניים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מטגנים במחבת גדולה בצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את הבשר ובעזרת כף מפוררים ומטגנים אותו עד שהוא מתבשל כמעט לגמרי.
- מתבלים בפרטוזיליה, אורגנו, טימין, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ובהרט. מערבבים ומכבים את האש.
- פורסים את תפוחי האדמה - חורצים בעזרת סכין חריצים מלמעלה עד כמעט לתחתית של תפוח האדמה.
- על תבנית מרופדת נייר אפייה ממלאים בנדיבות את חריצי תפוח האדמה שחרצנו בבשר המבושל.
- מברישים את תפוחי האדמה הפרוסים בשמן זית בנדיבות. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-45 דקות, עד שתפוח האדמה מתרכך.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מטגנים במחבת גדולה בצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את הבשר ובעזרת כף מפוררים ומטגנים אותו עד שהוא מתבשל כמעט לגמרי.
- מתבלים בפרטוזיליה, אורגנו, טימין, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ובהרט. מערבבים ומכבים את האש.
- פורסים את תפוחי האדמה - חורצים בעזרת סכין חריצים מלמעלה עד כמעט לתחתית של תפוח האדמה.
- על תבנית מרופדת נייר אפייה ממלאים בנדיבות את חריצי תפוח האדמה שחרצנו בבשר המבושל.
- מברישים את תפוחי האדמה הפרוסים בשמן זית בנדיבות. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-45 דקות, עד שתפוח האדמה מתרכך.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
נראה ממש טוב! את חורצת את התפוחי אדמה ללא בישול או אפיה מקדימה?..
היי מישל, חורצים אותם לפני אפייה או בישול.
בכמות המלח יש טעות וזה צריך להיות רק חצי כפית
היי משה, תודה על עירור תשומת הלב, תוקן במתכון