גראטן תפוחי אדמה מושחת של ענת אלישע
גראטן תפוחי אדמה ברוטב שמנת זו מנה צרפתית קלאסית טעימה ופשוטה להכנה שכולם אוהבים - ואיך אפשר שלא? פרוסות תפוחי אדמה רכות ברוטב שמנת עשיר
גראטן תפוחי אדמה ברוטב שמנת זו מנה צרפתית קלאסית טעימה ופשוטה להכנה שכולם אוהבים - ואיך אפשר שלא? פרוסות תפוחי אדמה רכות ברוטב שמנת עשיר
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1755.8 קק״ל 1755.8 קק״לפחמימות 44.1 גרם 44.1 גרםשומן 144.6 גרם 144.6 גרםנתרן 4645.2 מ״ג 4645.2 מ״גחלבון 70.0 גרם 70.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 2.1 גרםשומן רווי 73.3 גרם 73.3 גרםכולסטרול 373.0 מ״ג 373.0 מ״גסידן 1606.9 מ״ג 1606.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 796.8 מ״ג 796.8 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות1756
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1755.8 קק״ל 1755.8 קק״לפחמימות 44.1 גרם 44.1 גרםשומן 144.6 גרם 144.6 גרםנתרן 4645.2 מ״ג 4645.2 מ״גחלבון 70.0 גרם 70.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 2.1 גרםשומן רווי 73.3 גרם 73.3 גרםכולסטרול 373.0 מ״ג 373.0 מ״גסידן 1606.9 מ״ג 1606.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 796.8 מ״ג 796.8 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 1756 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
גראטן תפוחי אדמה
-
1 ק"ג תפוחי אדמהמזן דזירה
-
3 כפות פירורי לחם
-
30 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
200 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת לבישול 15%
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
1 קורט אגוז מוסקטמגורר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק בעזרת מנדולינה / מעבד מזון / סכין חדה.
- משמנים את התבנית (תבנית פיירקס 26 ס”מ) עם החמאה.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבות ובין שכבה לשכבה מפזרים כף פירורי לחם, רבע מכמות החמאה ורבע מכמות הגבינה.
- מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בקלחת את השמנת לבישול, השום והתבלינים.
- יוצקים את רוטב השמנת מעל תפוחי האדמה ומכסים את התבנית ברדיד אלומניום.
- אופים את הגראטן כ-45 דקות. מסירים את רדיד האלומניום וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות. מצננים כ-10 דקות ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק בעזרת מנדולינה / מעבד מזון / סכין חדה.
- משמנים את התבנית (תבנית פיירקס 26 ס”מ) עם החמאה.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבות ובין שכבה לשכבה מפזרים כף פירורי לחם, רבע מכמות החמאה ורבע מכמות הגבינה.
- מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בקלחת את השמנת לבישול, השום והתבלינים.
- יוצקים את רוטב השמנת מעל תפוחי האדמה ומכסים את התבנית ברדיד אלומניום.
- אופים את הגראטן כ-45 דקות. מסירים את רדיד האלומניום וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות. מצננים כ-10 דקות ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן