-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 650.3 קק״ל 1950.8 קק״לפחמימות 56.9 גרם 170.8 גרםשומן 39.3 גרם 117.8 גרםנתרן 1827.9 מ״ג 5483.6 מ״גחלבון 13.3 גרם 39.9 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 40.4 גרםשומן רווי 4.1 גרם 12.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 69.3 מ״ג 208.0 מ״גברזל 3.1 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 637.2 מ״ג 1911.7 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 5.4 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות650
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 650.3 קק״ל 1950.8 קק״לפחמימות 56.9 גרם 170.8 גרםשומן 39.3 גרם 117.8 גרםנתרן 1827.9 מ״ג 5483.6 מ״גחלבון 13.3 גרם 39.9 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 40.4 גרםשומן רווי 4.1 גרם 12.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 69.3 מ״ג 208.0 מ״גברזל 3.1 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 637.2 מ״ג 1911.7 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 5.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 650 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 כוס בורגול עבה
-
2 בטטות בינוניותקלופות וחצויות לאורכן
-
2 סלקים בינונייםקלופים וחצויים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית טימין טריעלים
-
2 כפות שמן זית
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה דקה
-
1 חופן כוסברהקצוצה דקה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ דק
-
1/4 כוס אגוזי פקאן
-
1/4 כוס שקדים פרוסים
-
1/4 כוס גרעיני חמנייה
-
1/4 כוס גרעיני מלון
אופן הכנה
- בקערה עם מים פושרים משרים את הבורגול למשך כחצי שעה ומסננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים במעבד מזון (בהתקן חיתוך לקוביות) את הסלק והבטטה לקוביות - ראשית את הבטטה ואח”כ את הסלק.
- מפזרים את קוביות הירקות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל שחור, טימין טרי ושמן זית.
- מכניסים לתנור לצלייה של כ-15-20 דקות או עד שהירקות רכים אבל עדיין נשמרת הפריכות שלהם.
- מצננים את הירקות הצלויים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד.
- מערבבים בקערה רחבה את כל מרכיבי הסלט יחד עם רוטב הוויניגרט שהכנו, טועמים ומתקנים טעמים. בתאבון.
אופן הכנה
- בקערה עם מים פושרים משרים את הבורגול למשך כחצי שעה ומסננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים במעבד מזון (בהתקן חיתוך לקוביות) את הסלק והבטטה לקוביות - ראשית את הבטטה ואח”כ את הסלק.
- מפזרים את קוביות הירקות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל שחור, טימין טרי ושמן זית.
- מכניסים לתנור לצלייה של כ-15-20 דקות או עד שהירקות רכים אבל עדיין נשמרת הפריכות שלהם.
- מצננים את הירקות הצלויים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד.
- מערבבים בקערה רחבה את כל מרכיבי הסלט יחד עם רוטב הוויניגרט שהכנו, טועמים ומתקנים טעמים. בתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם ניתן להכין מראש ואת הרוטב לפני הגשה?או שצריך לתבל כבר עם ההכנה (למיזוג הטעמים)
אין בעיה להכין את הרוטב מראש
ניתן להשתמש בסלק מואקום? גם אז צריך לאפות
אם משתמשים בסלק בוואקום עדיף לאפות בנפרד מהבטטות ופחות זמן (10 דק’)
לא צריך לבשל את הבורגול,רק להשרות?
בדיוק