אסאדו שלם על העצם בשיטה גאונית
לכולנו יש את החשש לקנות נתח אסאדו על עצם ולקחת את הסיכון שאולי הוא יתייבש. לא עוד! בזכות הטריק של קובי אדרי תהיו בטוחים שהוא יישאר עסיסי
לכולנו יש את החשש לקנות נתח אסאדו על עצם ולקחת את הסיכון שאולי הוא יתייבש. לא עוד! בזכות הטריק של קובי אדרי תהיו בטוחים שהוא יישאר עסיסי
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 764.5 קק״ל 6115.8 קק״לפחמימות 25.6 גרם 205.2 גרםשומן 46.6 גרם 373.1 גרםנתרן 3870.7 מ״ג 30965.3 מ״גחלבון 59.2 גרם 473.3 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 18.3 גרםשומן רווי 11.0 גרם 88.2 גרםכולסטרול 199.9 מ״ג 1599.0 מ״גסידן 83.0 מ״ג 664.4 מ״גברזל 10.7 מ״ג 85.5 מ״גאשלגן 1414.2 מ״ג 11313.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות765
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 764.5 קק״ל 6115.8 קק״לפחמימות 25.6 גרם 205.2 גרםשומן 46.6 גרם 373.1 גרםנתרן 3870.7 מ״ג 30965.3 מ״גחלבון 59.2 גרם 473.3 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 18.3 גרםשומן רווי 11.0 גרם 88.2 גרםכולסטרול 199.9 מ״ג 1599.0 מ״גסידן 83.0 מ״ג 664.4 מ״גברזל 10.7 מ״ג 85.5 מ״גאשלגן 1414.2 מ״ג 11313.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 765 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ק"ג אסאדועל העצם - 4 עצמות
-
4 שיני שום שחור
-
2 כפות מלח גסאו מלח מעושן
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות תבלין גרילאו ראב למעשנה - אני השתמשתי בראב קפה וצ'ילי
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבשפלפל שאטה גרוס
-
5 כפות שמן זית
-
1 גבעול כרישהפרוסה
-
20 בצלי שאלוט קטנים
-
1 ראש שום
-
1 יחידה שורש פטרוזיליה
-
4 גבעולי רוזמרין
אופן הכנה
- בקערה או במכתש ועלי מערבבים את שיני השום (השתמשתי בשום שחור, יכולים לוותר) מלח גס (השתמשתי במלח מעושן), פלפל שחור גרוס, תערובת תבלינים לגריל (אני השתמשתי בראב למעשנה), שאטה גרוס ושמן זית ומערבבים לאיחוד.
- מוזגים את הרוטב על נתח האסאדו ומעסים היטב מכל הכיוונים.
- פורסים על משטח עבודה רדיד אלומיניום, מעליו שמים 3 ניירות אפייה ומתחילים להרכיב את התבשיל: מתחילים בלשים את פרוסות הכרישה, מעל מניחים את נתח האסאדו, מעל את נתח הרוזמרין, את בצלי השאלוט, שום שלם חצוי, רוזמרין, ושורש פטרוזיליה חצוי.
- מכסים את הכל בעוד 3 ניירות אפייה רטובים.
- מקפלים את השולים מהתחתית של רדיד האלומיניום, עוטפים את הבשר שכולו יהיה עטוף בנייר כסף.
- מכניסים את הנתח העטוף ב-2 שקיות צלייה XL כדי שהנוזלים לא יברחו בבישול וככה נשמור על הבשר רך שלא יתייבש.
- מניחים בתבנית ומכניסים לתנור על חום של 120 מעלות (לא טורבו) למשך כ-10 שעות.
אופן הכנה
- בקערה או במכתש ועלי מערבבים את שיני השום (השתמשתי בשום שחור, יכולים לוותר) מלח גס (השתמשתי במלח מעושן), פלפל שחור גרוס, תערובת תבלינים לגריל (אני השתמשתי בראב למעשנה), שאטה גרוס ושמן זית ומערבבים לאיחוד.
- מוזגים את הרוטב על נתח האסאדו ומעסים היטב מכל הכיוונים.
- פורסים על משטח עבודה רדיד אלומיניום, מעליו שמים 3 ניירות אפייה ומתחילים להרכיב את התבשיל: מתחילים בלשים את פרוסות הכרישה, מעל מניחים את נתח האסאדו, מעל את נתח הרוזמרין, את בצלי השאלוט, שום שלם חצוי, רוזמרין, ושורש פטרוזיליה חצוי.
- מכסים את הכל בעוד 3 ניירות אפייה רטובים.
- מקפלים את השולים מהתחתית של רדיד האלומיניום, עוטפים את הבשר שכולו יהיה עטוף בנייר כסף.
- מכניסים את הנתח העטוף ב-2 שקיות צלייה XL כדי שהנוזלים לא יברחו בבישול וככה נשמור על הבשר רך שלא יתייבש.
- מניחים בתבנית ומכניסים לתנור על חום של 120 מעלות (לא טורבו) למשך כ-10 שעות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן