-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 804.7 קק״ל 3218.7 קק״לפחמימות 86.3 גרם 345.3 גרםשומן 49.7 גרם 198.6 גרםנתרן 36.6 מ״ג 146.4 מ״גחלבון 4.1 גרם 16.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 7.0 גרםשומן רווי 45.7 גרם 182.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.9 מ״ג 71.7 מ״גברזל 4.0 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 624.9 מ״ג 2499.6 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות805
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 804.7 קק״ל 3218.7 קק״לפחמימות 86.3 גרם 345.3 גרםשומן 49.7 גרם 198.6 גרםנתרן 36.6 מ״ג 146.4 מ״גחלבון 4.1 גרם 16.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 7.0 גרםשומן רווי 45.7 גרם 182.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.9 מ״ג 71.7 מ״גברזל 4.0 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 624.9 מ״ג 2499.6 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 805 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלבי
-
1 כוס סוכר לבןאו סוכר חום
-
6 כפות קורנפלור
-
1/3 כוס מים
-
1 כפית שטוחה תמצית וניל
הגשה
-
1/4 כוס סירופ מייפלאו רוטב קרמל
-
40 גרם שבבי קוקוסמזרח מערב
אופן הכנה
- מחממים את קרם הקוקוס במיקרוגל.
- שמים בסיר את הסוכר ומבשלים אותו תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא נהיה חום.
- מוסיפים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים.
- בקערה נפרדת טורפים את המים עם הקורנפלור עד שאין גושים.
- ברגע שהתערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לסיר.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את המלבי תוך ערבוב קבוע עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מכבים את הלהבה.
- יוצקים מיד את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים בערך עד לגובה 3/4 כלי.
- מקררים במקרר עד שהמלבי מתקרר ומתייצב, בערך כשעה.
- יוצקים מעל המלבי רוטב קרמל או מייפל לפני הגשה, מקשטים בשבבי קוקוס ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את קרם הקוקוס במיקרוגל.
- שמים בסיר את הסוכר ומבשלים אותו תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא נהיה חום.
- מוסיפים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים.
- בקערה נפרדת טורפים את המים עם הקורנפלור עד שאין גושים.
- ברגע שהתערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לסיר.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את המלבי תוך ערבוב קבוע עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מכבים את הלהבה.
- יוצקים מיד את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים בערך עד לגובה 3/4 כלי.
- מקררים במקרר עד שהמלבי מתקרר ומתייצב, בערך כשעה.
- יוצקים מעל המלבי רוטב קרמל או מייפל לפני הגשה, מקשטים בשבבי קוקוס ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
האם ניתן להמיר קורנפלור לג’לטין בכמות מופחתת מהרגיל או לקסנטן גאם?
הי לימור. לא כדאי להחליף את הקורנפלור בג’לטין כי זה ישנה לחלוטין את המרקם של המנה. כשג’לטין מתקרר הוא יוצר קריש שמחזיק את המנה.
לעומת זאת קורנפלור ודומיו עובדים על עקרון של ספיחת נוזלים ויבוש ועל ידי כך מייצבים את העוגה/מאפה. אז לא כדאי להחליף את המרכיב הזה במלבי.