טעמים מהמזרח: צ’יז’ימי – פנקייק קוריאני מלוח
- דנה רייכר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 802.5 קק״ל 802.5 קק״לפחמימות 126.1 גרם 126.1 גרםשומן 27.8 גרם 27.8 גרםנתרן 2008.0 מ״ג 2008.0 מ״גחלבון 27.9 גרם 27.9 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 8.5 גרםשומן רווי 3.2 גרם 3.2 גרםכולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״גסידן 166.6 מ״ג 166.6 מ״גברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 986.6 מ״ג 986.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות803
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 802.5 קק״ל 802.5 קק״לפחמימות 126.1 גרם 126.1 גרםשומן 27.8 גרם 27.8 גרםנתרן 2008.0 מ״ג 2008.0 מ״גחלבון 27.9 גרם 27.9 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 8.5 גרםשומן רווי 3.2 גרם 3.2 גרםכולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״גסידן 166.6 מ״ג 166.6 מ״גברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 986.6 מ״ג 986.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
את הצ׳יז׳ימי הכרתי לראשונה כשעבדתי במסעדה שמשלבת את המטבח היפני והקוריאני, הצ׳יז׳ימי הייתה אחת מהמנות הראשונות במסעדה והיא סוג של פנקייק קוריאני מלוח.
כל כך אהבתי את המרקם הקריספי שלה ותמיד הייתי גונבת את הקצוות שהשף היה משאיר כי הם לא היו מספיק יפים להגשה:) אבל הכי טעימים שיש! מתכון קליל ופריך בטירוף.
השתמשתי בכיסויי הכובע של סנו לזמן המנוחה של הפנקייק – הם אוטמים את הכלי בצורה מושלמת וזה אחד המוצרים שאני חייבת שיהיו לי קבוע במטבח!
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 803 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקייק
רוטב
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף חומץ אורז
-
1 כף מים
-
1 כף שמן שומשום
-
1 קורט שומשום
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבשלמעט חריפות
אופן הכנה
- קוצצים את הגזר לגפרורים (דקים אבל לא מדי, כדי לשמור על פרשיות ופריכות). קוצצים את הבצל הירוק לשלושה מקטעים. את החלקים הלבנים נחצה לאורך לשניים.
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה למעט הירקות ומערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מכניסים פנימה את הבצל והגזר ומערבבים רק עד לאיחוד. מכסים בעזרת כיסוי הניילון ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
- מחממים שמן בנדיבות במחבת (בקוטר 24) - כדאי שהתערובת תכסה את כל התחתית לתוצאה קריספית במיוחד. כשהשמן רותח מפזרים באופן אחיד את הירקות מתוך הבלילה (שומרים את הבלילה בלי הירקות) ומטגנים דקה שתיים. מוזגים פנימה את יתר הבלילה ומכסים את המחבת. כשיש בועיות קטנות על הפנקייק והוא מתייצב, הופכים אותו ומשחימים גם מהצד השני.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
- פורסים את הצ׳יז׳ימי לריבועים ומסדרים בצלחת. מגישים לוהט עם הרוטב ובתיאבון!
טיפ לאקסטרא קריספיות: לפני ההגשה ניתן לחמם תנור למצב גריל על חום גבוה (200 מעלות), מניחים את הפנקייק להשחמה נוספת על גבי תבנית רשת לדקות ספורות - משגיחים מקרוב שלא יישרף.
אופן הכנה
- קוצצים את הגזר לגפרורים (דקים אבל לא מדי, כדי לשמור על פרשיות ופריכות). קוצצים את הבצל הירוק לשלושה מקטעים. את החלקים הלבנים נחצה לאורך לשניים.
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה למעט הירקות ומערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מכניסים פנימה את הבצל והגזר ומערבבים רק עד לאיחוד. מכסים בעזרת כיסוי הניילון ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
- מחממים שמן בנדיבות במחבת (בקוטר 24) - כדאי שהתערובת תכסה את כל התחתית לתוצאה קריספית במיוחד. כשהשמן רותח מפזרים באופן אחיד את הירקות מתוך הבלילה (שומרים את הבלילה בלי הירקות) ומטגנים דקה שתיים. מוזגים פנימה את יתר הבלילה ומכסים את המחבת. כשיש בועיות קטנות על הפנקייק והוא מתייצב, הופכים אותו ומשחימים גם מהצד השני.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
- פורסים את הצ׳יז׳ימי לריבועים ומסדרים בצלחת. מגישים לוהט עם הרוטב ובתיאבון!
טיפ לאקסטרא קריספיות: לפני ההגשה ניתן לחמם תנור למצב גריל על חום גבוה (200 מעלות), מניחים את הפנקייק להשחמה נוספת על גבי תבנית רשת לדקות ספורות - משגיחים מקרוב שלא יישרף.