-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 465.7 קק״ל 8382.9 קק״לפחמימות 47.6 גרם 856.1 גרםסוכר 4.1 גרם 74.5 גרםשומן 20.6 גרם 370.8 גרםנתרן 1176.7 מ״ג 21179.8 מ״גחלבון 22.8 גרם 410.0 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 36.6 גרםשומן רווי 4.5 גרם 80.8 גרםכולסטרול 97.4 מ״ג 1754.0 מ״גסידן 35.7 מ״ג 643.5 מ״גברזל 3.1 מ״ג 55.2 מ״גאשלגן 308.3 מ״ג 5548.7 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 79.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל 4 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות466
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 465.7 קק״ל 8382.9 קק״לפחמימות 47.6 גרם 856.1 גרםסוכר 4.1 גרם 74.5 גרםשומן 20.6 גרם 370.8 גרםנתרן 1176.7 מ״ג 21179.8 מ״גחלבון 22.8 גרם 410.0 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 36.6 גרםשומן רווי 4.5 גרם 80.8 גרםכולסטרול 97.4 מ״ג 1754.0 מ״גסידן 35.7 מ״ג 643.5 מ״גברזל 3.1 מ״ג 55.2 מ״גאשלגן 308.3 מ״ג 5548.7 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 79.6 מ״גסגור
מי לא אוהב לחמניות בשר במילוי בשר טחון מתובל נהדר? קבלו את הגרסה המשודרגת שלי של לחמניות בשר עם רוטב טריאקי ומלא בצל ירוק – ביס סופר מיוחד ומפתיע בשדרוג הטעמים שלו והכי חשוב מפנק.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 466 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
בשר
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 צרור בצל ירוקקצוץ
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
3/4 כוס רוטב טריאקי(אפשר קצת יותר)
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל חומרי הבצק כרבע שעה.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה עד שעה וחצי). לא לחשוש מהעובדה שהבצק רך מאוד ומעט דביק, משמנים היטב את הידיים, מגבשים אותו לכדור ומעבירים להתפחה.
- מכינים את הבשר: בינתיים במחבת גדולה וחמה מאוד מחממים את השמן ומטגנים את הבשר הטחון עד להזהבה ואידוי כל הנוזלים.
- מוסיפים פנימה את הטריאקי והבצל הירוק, מערבבים ומבשלים עד לצמצום הרוטב.
- מקררים היטב את מלית הבשר.
- מחלקים את בצק השמרים לחתיכות במשקל 100 גרם.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן ומניחים בקצה שלו שורה מכובדת של בשר טחון.
- מגלגלים לרולדה ארוכה ודקה. מגלגלים מצד ימין למרכז ומצד שמאל למרכז כך שנקבל צורה של “אוזני פיל”.
- מסדרים את הלחמניות על מגש תנור עם נייר אפייה ומתפיחים בשנית עד להכפלת הנפח (כחצי שעה).
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מבשרים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים כ20-25 דקות בתנור. בתיאבון.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל חומרי הבצק כרבע שעה.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה עד שעה וחצי). לא לחשוש מהעובדה שהבצק רך מאוד ומעט דביק, משמנים היטב את הידיים, מגבשים אותו לכדור ומעבירים להתפחה.
- מכינים את הבשר: בינתיים במחבת גדולה וחמה מאוד מחממים את השמן ומטגנים את הבשר הטחון עד להזהבה ואידוי כל הנוזלים.
- מוסיפים פנימה את הטריאקי והבצל הירוק, מערבבים ומבשלים עד לצמצום הרוטב.
- מקררים היטב את מלית הבשר.
- מחלקים את בצק השמרים לחתיכות במשקל 100 גרם.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן ומניחים בקצה שלו שורה מכובדת של בשר טחון.
- מגלגלים לרולדה ארוכה ודקה. מגלגלים מצד ימין למרכז ומצד שמאל למרכז כך שנקבל צורה של “אוזני פיל”.
- מסדרים את הלחמניות על מגש תנור עם נייר אפייה ומתפיחים בשנית עד להכפלת הנפח (כחצי שעה).
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מבשרים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים כ20-25 דקות בתנור. בתיאבון.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן