סוכריות פילו במילוי בשר וצנוברים ברוטב דבש חם
סוכריות פילו קריספיות ממולאות בבשר מתובל וצנוברים שמגישים עם רוטב דבש חם משגע - מנת החג הכי טעימה ומרשימה על שולחן החג שלכם
סוכריות פילו קריספיות ממולאות בבשר מתובל וצנוברים שמגישים עם רוטב דבש חם משגע - מנת החג הכי טעימה ומרשימה על שולחן החג שלכם
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.7 קק״ל 4742.9 קק״לפחמימות 13.4 גרם 335.3 גרםשומן 13.3 גרם 333.0 גרםנתרן 255.0 מ״ג 6374.8 מ״גחלבון 5.7 גרם 141.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 19.6 גרםשומן רווי 3.5 גרם 88.6 גרםכולסטרול 14.6 מ״ג 364.0 מ״גסידן 10.9 מ״ג 273.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 23.8 מ״גאשלגן 153.9 מ״ג 3848.2 מ״גאבץ 56.7 מ״ג 1416.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות ו-55 דק׳
-
קלוריות190
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.7 קק״ל 4742.9 קק״לפחמימות 13.4 גרם 335.3 גרםשומן 13.3 גרם 333.0 גרםנתרן 255.0 מ״ג 6374.8 מ״גחלבון 5.7 גרם 141.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 19.6 גרםשומן רווי 3.5 גרם 88.6 גרםכולסטרול 14.6 מ״ג 364.0 מ״גסידן 10.9 מ״ג 273.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 23.8 מ״גאשלגן 153.9 מ״ג 3848.2 מ״גאבץ 56.7 מ״ג 1416.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-55 דק׳ | קלוריות 190 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
סוכריות פילו
-
1 חבילה בצק פילומופשר על פי הוראות היצרן
-
4 כפות שמן זית
-
3 בצלים בינוניים
-
8 שיני שום
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כוס צנוברים
-
לריסוס הבצק
רוטב דבש
-
5 כפות דבש
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן זית
-
2 גבעולי טימין טרירק העלים
אופן הכנה
- קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות.
- בסיר סוטאז גדול על כיריים מטגנים את הבצלים והשום בשמן זית עד הזהבה עדינה.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי מעיכה מדי פעם, עד שהבשר צרוב.
- מוסיפים פפריקה, מלח, רסק עגבניות ובהרט ומערבבים.
- מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומבשלים במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך לגמרי והרוטב מצטמצם.
- מוסיפים צנוברים, מערבבים ומכבים את האש. מצננים את הבשר לגמרי במקרר לפני המילוי.
- פורסים עלה פילה על השיש ומכווצ’צ’ים אותו למעין אקורדיון (ראו סרטון). מקפידים להשאיר שוליים של 2 ס”מ לא מכווצ’צ’ים. משמנים את פס הבצק שנוצר היטב עם תרסיס או שמן זית ומברשת.
- מניחים 3-4 תלוליות של בשר לאורך פס הבצק המכווץ עם רווח שווה בינהם. סוגרים מעל עם שוליי הבצק החלקים (ראו סרטון).
- חותכים את הבצק באמצע בין התלוליות ומהדקים בצדדים. הופכים לצד השני, מברישים שוב בשמן או בתרסיס ומעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי ומניחים בצורה צפופה בתבנית.
- מעבירים לתנור למצב בורקס ואופים עד הזהבה יפה. אם אין לכם את התכנית הזאת אופים ב-200 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.
- בינתיים מחממים בסיר קטן את מצרכי הרוטב רק עד שהרוטב חם.
- מברישים את הרוטב על המאפים כשהם יוצאים מהתנור ומגישים חם.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות.
- בסיר סוטאז גדול על כיריים מטגנים את הבצלים והשום בשמן זית עד הזהבה עדינה.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי מעיכה מדי פעם, עד שהבשר צרוב.
- מוסיפים פפריקה, מלח, רסק עגבניות ובהרט ומערבבים.
- מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומבשלים במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך לגמרי והרוטב מצטמצם.
- מוסיפים צנוברים, מערבבים ומכבים את האש. מצננים את הבשר לגמרי במקרר לפני המילוי.
- פורסים עלה פילה על השיש ומכווצ’צ’ים אותו למעין אקורדיון (ראו סרטון). מקפידים להשאיר שוליים של 2 ס”מ לא מכווצ’צ’ים. משמנים את פס הבצק שנוצר היטב עם תרסיס או שמן זית ומברשת.
- מניחים 3-4 תלוליות של בשר לאורך פס הבצק המכווץ עם רווח שווה בינהם. סוגרים מעל עם שוליי הבצק החלקים (ראו סרטון).
- חותכים את הבצק באמצע בין התלוליות ומהדקים בצדדים. הופכים לצד השני, מברישים שוב בשמן או בתרסיס ומעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי ומניחים בצורה צפופה בתבנית.
- מעבירים לתנור למצב בורקס ואופים עד הזהבה יפה. אם אין לכם את התכנית הזאת אופים ב-200 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.
- בינתיים מחממים בסיר קטן את מצרכי הרוטב רק עד שהרוטב חם.
- מברישים את הרוטב על המאפים כשהם יוצאים מהתנור ומגישים חם.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (24)
תודה רבב
מה גודל התבנית?
היי רות, הסיר הינו 40 ס”מ
במידה ואני מכינה יום לפני החג. איך עדיף לחמם לפני הגשה במיקרו אן תנור ? חוששת שיתייבש
היי יובל, לפני ההגשה עדיף לחמם בתנור.