-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1326.7 קק״ל 15920.1 קק״לפחמימות 77.1 גרם 925.6 גרםשומן 105.9 גרם 1270.4 גרםנתרן 845.0 מ״ג 10139.4 מ״גחלבון 18.9 גרם 226.5 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 39.5 גרםשומן רווי 14.3 גרם 171.2 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 3544.8 מ״גסידן 56.6 מ״ג 678.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 381.4 מ״ג 4576.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 18.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 16 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות1327
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1326.7 קק״ל 15920.1 קק״לפחמימות 77.1 גרם 925.6 גרםשומן 105.9 גרם 1270.4 גרםנתרן 845.0 מ״ג 10139.4 מ״גחלבון 18.9 גרם 226.5 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 39.5 גרםשומן רווי 14.3 גרם 171.2 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 3544.8 מ״גסידן 56.6 מ״ג 678.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 381.4 מ״ג 4576.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 18.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 16 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 1327 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- לבצק: במיקסר עם וו לישה, מעבדים את מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה, לבצק לח אבל לא דביק (אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח).
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים ועוטפים בניילון נצמד (כדי שלא יתייבש). מניחים בצד לחצי שעה.
- להשריית כדורי הבצק: מגלגלים את הבצק ל-12 כדורים. ממלאים שמן בתבנית עמוקה ומסדרים את הכדורים בתוכה - מגלגלים בשמן מכל הכיוונים, שלא יתייבשו. מכסים ומשאירים בצד לשעה.
- משמנים את משטח העבודה בנדיבות (בשטח גדול כ50X50 ס”מ, משתמשים בשמן מהשריית הבצק).
- משמנים כדור בצק ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר.
- עכשיו מותחים - אוחזים פינה במלבן הבצק, מרימים את הבצק כמעט עד האמצע (כך שלא יהיה דבוק למשטח), מותחים ומניחים את הפינה שוב על המשטח, רחוקה יותר משהייתה. חוזרים על הפעולה בשלוש הפינות הנותרות. יתקבל מלבן דקיק ושקוף בגודל 50X50 ס”מ בערך (לא נורא אם הוא קצת נקרע).
- למריחת הבצק: מורחים מרגרינה (בערך כף) בידיים בכמה נקודות על כל מלבן הבצק.
- מקפלים את השליש הימני של המלבן מעל השליש האמצעי. סוגרים מעליהם את השליש השמאלי. מורחים בעוד קצת מרגרינה ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק.
- מניחים את הג’חנונים בצפיפות בסיר משומן במרגרינה (קומה לרוחב, מעליה קומה לאורך וכך הלאה).
- סוגרים את הסיר במכסה ואופים ב-100 מעלות 16-15 שעות להשחמה עמוקה (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
- לביצים חומות: מניחים 12 ביצים בתבנית אפייה נפרדת ומכסים במים. מכניסים לתנור לצד סיר הג’חנון ואופים יחד כל הלילה.
- לרסק עגבניות: חוצים 6 עגבניות ומגרדים בפומפייה (רק את ה”בשר”, בלי הקליפה). מערבבים עם כפית סחוג. טועמים וממליחים אם צריך.
אופן הכנה
- לבצק: במיקסר עם וו לישה, מעבדים את מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה, לבצק לח אבל לא דביק (אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח).
- מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים ועוטפים בניילון נצמד (כדי שלא יתייבש). מניחים בצד לחצי שעה.
- להשריית כדורי הבצק: מגלגלים את הבצק ל-12 כדורים. ממלאים שמן בתבנית עמוקה ומסדרים את הכדורים בתוכה - מגלגלים בשמן מכל הכיוונים, שלא יתייבשו. מכסים ומשאירים בצד לשעה.
- משמנים את משטח העבודה בנדיבות (בשטח גדול כ50X50 ס”מ, משתמשים בשמן מהשריית הבצק).
- משמנים כדור בצק ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר.
- עכשיו מותחים - אוחזים פינה במלבן הבצק, מרימים את הבצק כמעט עד האמצע (כך שלא יהיה דבוק למשטח), מותחים ומניחים את הפינה שוב על המשטח, רחוקה יותר משהייתה. חוזרים על הפעולה בשלוש הפינות הנותרות. יתקבל מלבן דקיק ושקוף בגודל 50X50 ס”מ בערך (לא נורא אם הוא קצת נקרע).
- למריחת הבצק: מורחים מרגרינה (בערך כף) בידיים בכמה נקודות על כל מלבן הבצק.
- מקפלים את השליש הימני של המלבן מעל השליש האמצעי. סוגרים מעליהם את השליש השמאלי. מורחים בעוד קצת מרגרינה ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק.
- מניחים את הג’חנונים בצפיפות בסיר משומן במרגרינה (קומה לרוחב, מעליה קומה לאורך וכך הלאה).
- סוגרים את הסיר במכסה ואופים ב-100 מעלות 16-15 שעות להשחמה עמוקה (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
- לביצים חומות: מניחים 12 ביצים בתבנית אפייה נפרדת ומכסים במים. מכניסים לתנור לצד סיר הג’חנון ואופים יחד כל הלילה.
- לרסק עגבניות: חוצים 6 עגבניות ומגרדים בפומפייה (רק את ה”בשר”, בלי הקליפה). מערבבים עם כפית סחוג. טועמים וממליחים אם צריך.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן