עוגת שוקולד לחגיגת יום הולדת
כל אחד צריך שיהיה לו מתכון מושלם של עוגת שוקולד לחגיגת יום הולדת. שי-לי ליפא חולקת את המתכון שלה שילדים מאוד אוהבים (וגם מבוגרים)
כל אחד צריך שיהיה לו מתכון מושלם של עוגת שוקולד לחגיגת יום הולדת. שי-לי ליפא חולקת את המתכון שלה שילדים מאוד אוהבים (וגם מבוגרים)
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6565.4 קק״ל 6565.4 קק״לפחמימות 645.5 גרם 645.5 גרםשומן 400.2 גרם 400.2 גרםנתרן 1884.6 מ״ג 1884.6 מ״גחלבון 106.0 גרם 106.0 גרםסיבים תזונתיים 44.3 גרם 44.3 גרםשומן רווי 237.6 גרם 237.6 גרםכולסטרול 1915.0 מ״ג 1915.0 מ״גסידן 620.8 מ״ג 620.8 מ״גברזל 37.4 מ״ג 37.4 מ״גאשלגן 3518.9 מ״ג 3518.9 מ״גאבץ 18.7 מ״ג 18.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות6565
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6565.4 קק״ל 6565.4 קק״לפחמימות 645.5 גרם 645.5 גרםשומן 400.2 גרם 400.2 גרםנתרן 1884.6 מ״ג 1884.6 מ״גחלבון 106.0 גרם 106.0 גרםסיבים תזונתיים 44.3 גרם 44.3 גרםשומן רווי 237.6 גרם 237.6 גרםכולסטרול 1915.0 מ״ג 1915.0 מ״גסידן 620.8 מ״ג 620.8 מ״גברזל 37.4 מ״ג 37.4 מ״גאשלגן 3518.9 מ״ג 3518.9 מ״גאבץ 18.7 מ״ג 18.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 6565 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
1/4 כפית מלח דק
-
5 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 כפות ברנדי
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1 כפית אבקת אפייה
שימון
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מלח ומערבבים.
- מקציפים בקערת מיקסר עם וו מטרפה ביצים וסוכר כ-5 דקות לקצף חזק ותפוח מאוד. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד.
- מוסיפים ברנדי או קוניאק ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- יוצקים לתבנית הגדולה ומיישרים. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (נזהרים לא לייבש את העוגה).
- מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
- יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מלח ומערבבים.
- מקציפים בקערת מיקסר עם וו מטרפה ביצים וסוכר כ-5 דקות לקצף חזק ותפוח מאוד. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד.
- מוסיפים ברנדי או קוניאק ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- יוצקים לתבנית הגדולה ומיישרים. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (נזהרים לא לייבש את העוגה).
- מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
- יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי,אם אין לי ברנדי מוותרים או שיש תחליף
אפשר לוותר.