סלט פסטה עם עוף, בצל צרוב וירקות צבעוניים
מוזמנים לחברים ורוצים להרשים את כולם עם מנה צבעונית וקלילה? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים סלט פסטה עם עוף, בצל צרוב ושפע ירקות
מוזמנים לחברים ורוצים להרשים את כולם עם מנה צבעונית וקלילה? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים סלט פסטה עם עוף, בצל צרוב ושפע ירקות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 417.9 קק״ל 3343.3 קק״לפחמימות 208.5 גרם 1668.3 גרםשומן 12.4 גרם 99.3 גרםנתרן 497.3 מ״ג 3978.3 מ״גחלבון 18.2 גרם 145.8 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.5 מ״ג 219.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 353.8 מ״ג 2830.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות418
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 417.9 קק״ל 3343.3 קק״לפחמימות 208.5 גרם 1668.3 גרםשומן 12.4 גרם 99.3 גרםנתרן 497.3 מ״ג 3978.3 מ״גחלבון 18.2 גרם 145.8 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.5 מ״ג 219.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 353.8 מ״ג 2830.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 418 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500גרם או 1 חבילה פסטה קצרה
-
1 חבילה שעועית ירוקה דקה
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 כפות שמן זית קלאסי
-
2 גבעולי טימין טרי
-
2 כפות חומץ בלסמי ממודנה
-
1 כף סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית קלאסי
-
250 גרם חזה עוף שלםמשוטח
-
1 חבילה עגבניות שרי צבעוניות
-
1/2 כוס זיתי קלמטה
-
1/2 צנצנת עגבניות מיובשות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
10 עלי בזיליקום
תיבול הסלט
-
3 כפות שמן זית קלאסי
-
4 כפות מיץ לימון טבעי
-
1 כפית קליפת לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים למניעת הידבקות.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים 30 שניות, מסננים ושומרים בצד.
- קולפים ופורסים את הבצלים הסגולים לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים את השמן זית, הבצל והתימין ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים חומץ בלסמי, סוכר, מלח ופלפל שחור ומזגגים 2-3 דקות. מוציאים מהמחבת ושומרים בקערה בצד.
- לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת רצועות העוף ומטגנים עד שהעוף משחים מעט והוא מוכן. מסירים מהאש.
- חותכים את עגבניות השרי וזיתי הקלמטה לחצאים, קוצצים דק את העגבניות המיובשות.
- קוצצים דק את הפלפל הירוק החריף ואת עלי הבזיליקום.
- שמים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב גדולה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, גרידת לימון, מלח ופלפל שחור.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל צנוברים קלויים ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים למניעת הידבקות.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים 30 שניות, מסננים ושומרים בצד.
- קולפים ופורסים את הבצלים הסגולים לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים את השמן זית, הבצל והתימין ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים חומץ בלסמי, סוכר, מלח ופלפל שחור ומזגגים 2-3 דקות. מוציאים מהמחבת ושומרים בקערה בצד.
- לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת רצועות העוף ומטגנים עד שהעוף משחים מעט והוא מוכן. מסירים מהאש.
- חותכים את עגבניות השרי וזיתי הקלמטה לחצאים, קוצצים דק את העגבניות המיובשות.
- קוצצים דק את הפלפל הירוק החריף ואת עלי הבזיליקום.
- שמים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב גדולה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, גרידת לימון, מלח ופלפל שחור.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל צנוברים קלויים ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן