ארוחה ב-10 דקות: תבשיל בשר ועדשים כתומות שמכינים במהירות
הפשרתם בשר טחון ויש לכם רק כמה דקות לארגן ארוחת צהריים זריזה? גלי ברמן מכינה תבשיל בשר ועדשים כתומות, מנה בריאה ומזינה לכל המשפחה
הפשרתם בשר טחון ויש לכם רק כמה דקות לארגן ארוחת צהריים זריזה? גלי ברמן מכינה תבשיל בשר ועדשים כתומות, מנה בריאה ומזינה לכל המשפחה
- גלי ברמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 299.3 קק״ל 1197.1 קק״לפחמימות 12.7 גרם 50.8 גרםשומן 14.2 גרם 56.7 גרםנתרן 633.9 מ״ג 2535.5 מ״גחלבון 24.0 גרם 96.0 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.5 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 227.5 מ״גסידן 49.5 מ״ג 198.1 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 257.7 מ״ג 1031.0 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות299
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 299.3 קק״ל 1197.1 קק״לפחמימות 12.7 גרם 50.8 גרםשומן 14.2 גרם 56.7 גרםנתרן 633.9 מ״ג 2535.5 מ״גחלבון 24.0 גרם 96.0 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.5 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 227.5 מ״גסידן 49.5 מ״ג 198.1 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 257.7 מ״ג 1031.0 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 299 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט קינמון טחון
-
2 כפיות כורכום
-
250 גרם בשר בקר טחון
-
2 כוסות עדשים כתומות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כוסות מים
-
1/2 צרור פטרוזיליה
אופן הכנה
- במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפוררים אותו בכף עץ. מטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
- קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לתבשיל המוכן, מערבבים ומגישים חם.
אופן הכנה
- במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפוררים אותו בכף עץ. מטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
- קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לתבשיל המוכן, מערבבים ומגישים חם.
הערות
- אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה או בשמיר
הערות
- אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה או בשמיר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אפשר לשים עדשים שחורות במקום אדומות?
הי ענת. כן, אפשר
תודה !! נהדר!
עדשים מבושלות, מושרות או יבשות?
עדשים כתומות יבשות (אין צורך להשרות, הבישול שלהן קצר יחסית לעדשים אחרות ולכן הן מתבשלות בסיר יחד עם יתר המרכיבים והמים). בהצלחה!