העוגה שתביא לכם אהבה – עוגת שמרים עם תפוחים מקורמלים
מחפשים עוגת שמרים מיוחדת ולא שגרתית? עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים. שילוב נהדר של בצק שמרים רך ועשיר ומלית מתוקה של תפוחים בקינמון
מחפשים עוגת שמרים מיוחדת ולא שגרתית? עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים. שילוב נהדר של בצק שמרים רך ועשיר ומלית מתוקה של תפוחים בקינמון
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3896.7 קק״ל 3896.7 קק״לפחמימות 688.2 גרם 688.2 גרםשומן 133.8 גרם 133.8 גרםנתרן 1254.5 מ״ג 1254.5 מ״גחלבון 67.8 גרם 67.8 גרםסיבים תזונתיים 30.7 גרם 30.7 גרםשומן רווי 70.7 גרם 70.7 גרםכולסטרול 912.1 מ״ג 912.1 מ״גסידן 321.0 מ״ג 321.0 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1728.1 מ״ג 1728.1 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות3897
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3896.7 קק״ל 3896.7 קק״לפחמימות 688.2 גרם 688.2 גרםשומן 133.8 גרם 133.8 גרםנתרן 1254.5 מ״ג 1254.5 מ״גחלבון 67.8 גרם 67.8 גרםסיבים תזונתיים 30.7 גרם 30.7 גרםשומן רווי 70.7 גרם 70.7 גרםכולסטרול 912.1 מ״ג 912.1 מ״גסידן 321.0 מ״ג 321.0 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1728.1 מ״ג 1728.1 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 3897 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
4 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
3 כפות סוכר לבן
-
30 גרם חמאה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף קמח לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצה והחמאה וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע. מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, מנקים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת גדולה על כיריים, מוסיפים את התפוחים, סוכר, חמאה, קינמון ולימון ומבשלים תוך ערבוב, עד שהנוזלים מתחילים להתאדות, והתפוחים מתרככים, מתקרמלים ומזהיבים. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומכבים את האש. מצננים את המלית לגמרי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק שתפח למשטח העבודה, לשים כדי להוציא את האוויר ומרדדים למלבן גדול בעובי כ-0.5 ס”מ.
- מפזרים באופן שווה את המלית ומגלגלים את הבצק לרולדה.
- חותכים את הרולדה ל-8 חתיכות שוות ומסדרים אותן בתוך תבנית אפייה: 1 במרכז ו -7 מסביב. מכסים ומתפיחים שנית כ-15 דקות.
- מברישים בביצה ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומשחימה יפה.
- מכינים את הסירופ: מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים עד לקבלת צבע ענברי בהיר.
- מברישים את העוגה המוכנה בסירופ ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, הביצה והחמאה וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע. מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק נכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, מנקים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת גדולה על כיריים, מוסיפים את התפוחים, סוכר, חמאה, קינמון ולימון ומבשלים תוך ערבוב, עד שהנוזלים מתחילים להתאדות, והתפוחים מתרככים, מתקרמלים ומזהיבים. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומכבים את האש. מצננים את המלית לגמרי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הבצק שתפח למשטח העבודה, לשים כדי להוציא את האוויר ומרדדים למלבן גדול בעובי כ-0.5 ס”מ.
- מפזרים באופן שווה את המלית ומגלגלים את הבצק לרולדה.
- חותכים את הרולדה ל-8 חתיכות שוות ומסדרים אותן בתוך תבנית אפייה: 1 במרכז ו -7 מסביב. מכסים ומתפיחים שנית כ-15 דקות.
- מברישים בביצה ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומשחימה יפה.
- מכינים את הסירופ: מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים עד לקבלת צבע ענברי בהיר.
- מברישים את העוגה המוכנה בסירופ ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
יצא מושששששששששלללללםםם!!
משמח לקרוא, מנשה!
אני מאוד אוהבת עוגות שמרים
לא רשום בחומרים ביצים????
היי, תודה על העדכון. יש ביצה אחת שמוסיפים לחמאה המומסת והחלב (מופיע כעת במתכון) הופיע בסרטון. בהצלחה ושבוע טוב (: