עוגת שוקולד תפוז מושחתת
עוגת שוקולד תפוז לחה ועשירה, מצופה ברוטב שוקולד מריר עם נגיעות ליקר תפוז, מקושטת בתפוזים מסוכרים. שי-לי ליפא מכינה עוגה מושלמת למכורים לטעם המיוחד הזה
עוגת שוקולד תפוז לחה ועשירה, מצופה ברוטב שוקולד מריר עם נגיעות ליקר תפוז, מקושטת בתפוזים מסוכרים. שי-לי ליפא מכינה עוגה מושלמת למכורים לטעם המיוחד הזה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5482.6 קק״ל 5482.6 קק״לפחמימות 638.2 גרם 638.2 גרםשומן 372.4 גרם 372.4 גרםנתרן 1556.8 מ״ג 1556.8 מ״גחלבון 80.0 גרם 80.0 גרםסיבים תזונתיים 33.1 גרם 33.1 גרםשומן רווי 218.5 גרם 218.5 גרםכולסטרול 1508.8 מ״ג 1508.8 מ״גסידן 449.5 מ״ג 449.5 מ״גברזל 24.2 מ״ג 24.2 מ״גאשלגן 2366.5 מ״ג 2366.5 מ״גאבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות5483
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5482.6 קק״ל 5482.6 קק״לפחמימות 638.2 גרם 638.2 גרםשומן 372.4 גרם 372.4 גרםנתרן 1556.8 מ״ג 1556.8 מ״גחלבון 80.0 גרם 80.0 גרםסיבים תזונתיים 33.1 גרם 33.1 גרםשומן רווי 218.5 גרם 218.5 גרםכולסטרול 1508.8 מ״ג 1508.8 מ״גסידן 449.5 מ״ג 449.5 מ״גברזל 24.2 מ״ג 24.2 מ״גאשלגן 2366.5 מ״ג 2366.5 מ״גאבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 5483 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 60 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
200 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כף ליקר תפוזיםקוואנטרו, טריפל סק או גרנד מארנייה
-
1 קליפת תפוז בינוני
-
4 ביצים M
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות ליקר תפוזיםקוואנטרו, טריפל סק או גרנד מארנייה
קישוט
-
1 חופן קליפות תפוז מסוכרות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
- מכינים את העוגה: מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח בקערה.
- מערבלים חמאה, סוכר, ליקר וקליפת תפוז במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת קרמית.
- מוסיפים ביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
- מוסיפים שמנת חמוצה ואת תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים.
- אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מבוקעת מעט למעלה ויציבה למגע (מבפנים העוגה עדיין לחה). מצננים היטב.
- מכינים את הציפוי ומצפים: שוברים את השוקולד לקוביות, ממיסים במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי), מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
- מוסיפים ליקר תפוזים ומערבבים.
- מצננים 15-10 דקות, עד שהציפוי קרמי ונוח למריחה.
- יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מקשטים בקליפות תפוז.
- שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
- מכינים את העוגה: מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח בקערה.
- מערבלים חמאה, סוכר, ליקר וקליפת תפוז במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת קרמית.
- מוסיפים ביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
- מוסיפים שמנת חמוצה ואת תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים.
- אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מבוקעת מעט למעלה ויציבה למגע (מבפנים העוגה עדיין לחה). מצננים היטב.
- מכינים את הציפוי ומצפים: שוברים את השוקולד לקוביות, ממיסים במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי), מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
- מוסיפים ליקר תפוזים ומערבבים.
- מצננים 15-10 דקות, עד שהציפוי קרמי ונוח למריחה.
- יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מקשטים בקליפות תפוז.
- שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אני מכורה לתפוזים ושוקולד
עוגה מושלמת!!!