הלהיט שכבש כל מטבח! בורקס דפי אורז ללא גלוטן
עז תלם עם הלהיט של הקיץ: בורקס דפי אורז ללא גלוטן. טעים ופריך כמו הבורקס המוכר והאהוב, רק ללא בצק. מתכון טבעוני שכל המשפחה תאהב
עז תלם עם הלהיט של הקיץ: בורקס דפי אורז ללא גלוטן. טעים ופריך כמו הבורקס המוכר והאהוב, רק ללא בצק. מתכון טבעוני שכל המשפחה תאהב
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.6 קק״ל 2391.1 קק״לפחמימות 12.6 גרם 252.6 גרםשומן 4.7 גרם 94.8 גרםנתרן 274.1 מ״ג 5481.8 מ״גחלבון 1.7 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 23.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.3 מ״ג 105.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 28.4 מ״ג 568.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות120
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.6 קק״ל 2391.1 קק״לפחמימות 12.6 גרם 252.6 גרםשומן 4.7 גרם 94.8 גרםנתרן 274.1 מ״ג 5481.8 מ״גחלבון 1.7 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 23.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.3 מ״ג 105.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 28.4 מ״ג 568.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 120 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורקס
מלית
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקלוף וקצוץ דק
-
2 קופסאות פטריות שמפיניוןקצוצות דק
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערבלא חובה
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים פירה: קולפים תפוחי אדמה. שמים בסיר בגודל בינוני. מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 35-45 דקות או עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין.
- שמים את תפוחי האדמה המבושלים בקערה, מועכים לפירה בעזרת מזלג או מועך פירה.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים בצל ומטגנים מעל להבה גבוהה 6 דקות אגב ערבוב או עד ריכוך.
- מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן 6-8 דקות או עד שהפטריות מתרככות ולא נותרו נוזלים במחבת. אחרי 2 דקות טיגון מוסיפים את רוטב הסויה (אם משתמשים).
- מעבירים את הפטריות לקערה עם הפירה ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במלח דק לפי הטעם.
- ליצירת הבורקס: מחממים תנור ל-190 מעלות. מורחים שמן (בנדיבות, שהדפים לא יידבקו) על משטח עבודה נקי.
- ממלאים מחבת, תבנית פיירקס או כלי רחב ושטוח עם מים קרים.
- לוקחים דף אורז, טובלים אותו ל4-5 שניות במים הקרים ומניחים על האזור המשומן.
- טובלים במים דף אורז נוסף ומניחים בצורה חופפת לדף הראשון. חוזרים על הפעולות עם עוד שלושה דפים (חשוב שכל האזור עליו מניחים דפים יהיה משומן).
- משמנים את החלק העליון של הדפים.
- בעזרת כפית, שמים שורה מהמילוי לאורך הדפים. מגלגלים את דפי האורז למעין נקניק ארוך, ואז מגלגלים את הנקניק סביב עצמו לקבלת שבלול.
- אם רוצים בורקס אישי: משמנים את הדף מצידו השני. בעזרת כפית שמים שורה מהמילוי במרכז דף האורז שעל משטח העבודה. מגלגלים מעליו את דף האורז ליצירת נקניק, ואת הנקניק מגלגלים סביב עצמו לקבלת שבלול.
- מעבירים את הבורקסים המגולגלים לתבנית עם נייר אפייה.
- משמנים את משטח העבודה מחדש בין בורקס לבורקס כדי שלא יידבק.
- יוצרים בורקסים עד לתום המלית. חשוב שיהיו רווחים בין הבורקסים שלא ידבקו.
- מעל כל בורקס מפזרים שומשום שחור ו/או לבן, ומעל מזלפים בנדיבות שמן זית (ככל שתשימו יותר שמן, הבורקס יצא יותר פריך).
- בעזרת חוד של סכין חד מנקבים כל בורקס מספר פעמים (כדי שלא יתנפח ויתפוצץ).
- מעבירים לתנור ואופים 15-20 דקות או עד להזהבה.
- מגישים מיד, יחד עם ירקות וחמוצים שאוהבים.
- מה שלא נאכל מיד ניתן לשמור בקירור 4-5 ימים, רק חשוב לחמם מחדש בתנור חם/טוסטר אובן 180 מעלות 10 דקות שיחזור להיות פריך.
אופן הכנה
- מכינים פירה: קולפים תפוחי אדמה. שמים בסיר בגודל בינוני. מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 35-45 דקות או עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין.
- שמים את תפוחי האדמה המבושלים בקערה, מועכים לפירה בעזרת מזלג או מועך פירה.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים בצל ומטגנים מעל להבה גבוהה 6 דקות אגב ערבוב או עד ריכוך.
- מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן 6-8 דקות או עד שהפטריות מתרככות ולא נותרו נוזלים במחבת. אחרי 2 דקות טיגון מוסיפים את רוטב הסויה (אם משתמשים).
- מעבירים את הפטריות לקערה עם הפירה ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במלח דק לפי הטעם.
- ליצירת הבורקס: מחממים תנור ל-190 מעלות. מורחים שמן (בנדיבות, שהדפים לא יידבקו) על משטח עבודה נקי.
- ממלאים מחבת, תבנית פיירקס או כלי רחב ושטוח עם מים קרים.
- לוקחים דף אורז, טובלים אותו ל4-5 שניות במים הקרים ומניחים על האזור המשומן.
- טובלים במים דף אורז נוסף ומניחים בצורה חופפת לדף הראשון. חוזרים על הפעולות עם עוד שלושה דפים (חשוב שכל האזור עליו מניחים דפים יהיה משומן).
- משמנים את החלק העליון של הדפים.
- בעזרת כפית, שמים שורה מהמילוי לאורך הדפים. מגלגלים את דפי האורז למעין נקניק ארוך, ואז מגלגלים את הנקניק סביב עצמו לקבלת שבלול.
- אם רוצים בורקס אישי: משמנים את הדף מצידו השני. בעזרת כפית שמים שורה מהמילוי במרכז דף האורז שעל משטח העבודה. מגלגלים מעליו את דף האורז ליצירת נקניק, ואת הנקניק מגלגלים סביב עצמו לקבלת שבלול.
- מעבירים את הבורקסים המגולגלים לתבנית עם נייר אפייה.
- משמנים את משטח העבודה מחדש בין בורקס לבורקס כדי שלא יידבק.
- יוצרים בורקסים עד לתום המלית. חשוב שיהיו רווחים בין הבורקסים שלא ידבקו.
- מעל כל בורקס מפזרים שומשום שחור ו/או לבן, ומעל מזלפים בנדיבות שמן זית (ככל שתשימו יותר שמן, הבורקס יצא יותר פריך).
- בעזרת חוד של סכין חד מנקבים כל בורקס מספר פעמים (כדי שלא יתנפח ויתפוצץ).
- מעבירים לתנור ואופים 15-20 דקות או עד להזהבה.
- מגישים מיד, יחד עם ירקות וחמוצים שאוהבים.
- מה שלא נאכל מיד ניתן לשמור בקירור 4-5 ימים, רק חשוב לחמם מחדש בתנור חם/טוסטר אובן 180 מעלות 10 דקות שיחזור להיות פריך.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות