פסטה עם דלורית בצבעים של זהב
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 289.4 קק״ל 1157.6 קק״לפחמימות 46.2 גרם 184.8 גרםשומן 7.4 גרם 29.5 גרםנתרן 439.5 מ״ג 1758.0 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.1 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 15.3 מ״גסידן 58.2 מ״ג 233.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 49.1 מ״ג 196.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות289
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 289.4 קק״ל 1157.6 קק״לפחמימות 46.2 גרם 184.8 גרםשומן 7.4 גרם 29.5 גרםנתרן 439.5 מ״ג 1758.0 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.1 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 15.3 מ״גסידן 58.2 מ״ג 233.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 49.1 מ״ג 196.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
ספטמבר הגיע, ולא משנה לי אם עדיין 32 מעלות בחוץ ו-90 אחוז לחות, מבחינתי הסתיו הגיע. תנו לי לעבור לקפה חם במקום קר, למכנסיים ארוכים (די, אני כבר לא יכולה לראות את הברכיים של עצמי, נמאסו) ולסממני סתיו כדי להרגיש שעוד רגע הגשם הראשון הולך להגיע. יש לי מין טקס כזה בכל ספטמבר, שאני חייבת להכין פסטה עם דלורית ומרווה שעושות לי הרגשה פריכה כזאת, כמו של עלי שלכת נמעכים.
השנה במקום לאכול את הדלורית בקוביות, בישלתי וטחנתי אותה לפירה, כך קיבלנו פסטה עם רוטב קרמי – אבל נטול שמנת – בתוספת פריכה של מרווה מטוגנת מעל. זאת מנה ידידותית לילדים, שאוהבים את הרוטב הקרמי והטעם המתקתק של הדלורית.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 289 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה בדלורית
הגשה
-
1/4 כוס גבינת פרמזןמגוררת (לא חובה)
אופן הכנה
- מרתיחים קומקום עם מים.
- קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות בגודל של 1-2 ס”מ. (הכי קל לחתוך אותה לשניים אחרי הקילוף - החלק התחתון העגול והחלק העליון, ומשם לחתוך לפרוסות ולקוביות).
- קוצצים גס את הבצל והשום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- יוצקים למחבת גדולה שמן זית ומוסיפים את עלי המרווה. מדליקים את הלהבה ונותנים לשמן להתחמם ולטגן את המרווה. כשהיא מתחילה להשחים ולהיות פריכה, מוציאים אותה בזהירות מהמחבת בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד על צלחת מרופדת בנייר סופג. נשתמש בעלים המטוגנים אח”כ.
- מוסיפים למחבת החמה את הדלורית, הבצל והשום. ממליחים ומטגנים (המחבת תהיה מאוד עמוסה והפעולה שקורית שם היא בעצם אידוי ולא טיגון) 8-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. לאחר זמן זה, מוסיפים למחבת 2 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 15-20 דקות עד שמחצית מהמים מצטמצמים והדלורית מתרככת. מכבים את הלהבה ונותנים לתכולת המחבת להתקרר מספר דקות.
- לאחר שהדלורית הצטננה מעט, טוחנים (עם בלנדר מוט, בלנדר או מעבד מזון) את תכולת המחבת לפירה. טועמים, ומוסיפים מלח אם צריך.
- מרתיחים סיר עם הרבה מים, ומוסיפים מלח. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. בסיום הבישול שומרים ככוס ממי בישול הפסטה.
- מחזירים את פירה הדלורית למחבת. מדליקים את האש ומוסיפים בזהירות את הפסטה המסוננת ממים (אין צורך לשטוף אותה) ומערבבים. מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה כדי לדלל את התערובת. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות, ובמידת הצורך מוסיפים עוד מי פסטה. אין צורך להוסיף את כל הכוס ששמרנו בצד.
- מעבירים לצלחות הגשה, מגררים מעל פרמזן ומפוררים מעל את עלי המרווה שטיגנו.
לעוד מתכונים לכל המשפחה:
מתכון ריזוטו עגבניות של אהרוני
אופן הכנה
- מרתיחים קומקום עם מים.
- קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות בגודל של 1-2 ס”מ. (הכי קל לחתוך אותה לשניים אחרי הקילוף - החלק התחתון העגול והחלק העליון, ומשם לחתוך לפרוסות ולקוביות).
- קוצצים גס את הבצל והשום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- יוצקים למחבת גדולה שמן זית ומוסיפים את עלי המרווה. מדליקים את הלהבה ונותנים לשמן להתחמם ולטגן את המרווה. כשהיא מתחילה להשחים ולהיות פריכה, מוציאים אותה בזהירות מהמחבת בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד על צלחת מרופדת בנייר סופג. נשתמש בעלים המטוגנים אח”כ.
- מוסיפים למחבת החמה את הדלורית, הבצל והשום. ממליחים ומטגנים (המחבת תהיה מאוד עמוסה והפעולה שקורית שם היא בעצם אידוי ולא טיגון) 8-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. לאחר זמן זה, מוסיפים למחבת 2 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 15-20 דקות עד שמחצית מהמים מצטמצמים והדלורית מתרככת. מכבים את הלהבה ונותנים לתכולת המחבת להתקרר מספר דקות.
- לאחר שהדלורית הצטננה מעט, טוחנים (עם בלנדר מוט, בלנדר או מעבד מזון) את תכולת המחבת לפירה. טועמים, ומוסיפים מלח אם צריך.
- מרתיחים סיר עם הרבה מים, ומוסיפים מלח. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. בסיום הבישול שומרים ככוס ממי בישול הפסטה.
- מחזירים את פירה הדלורית למחבת. מדליקים את האש ומוסיפים בזהירות את הפסטה המסוננת ממים (אין צורך לשטוף אותה) ומערבבים. מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה כדי לדלל את התערובת. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות, ובמידת הצורך מוסיפים עוד מי פסטה. אין צורך להוסיף את כל הכוס ששמרנו בצד.
- מעבירים לצלחות הגשה, מגררים מעל פרמזן ומפוררים מעל את עלי המרווה שטיגנו.
לעוד מתכונים לכל המשפחה:
מתכון ריזוטו עגבניות של אהרוני
הערות
- אם מוותרים על הפרמזן, זו מנה טבעונית לחלוטין. אפשר לוותר ואפשר גם להחליף אותם בשמרי בירה
- אפשר לוותר על הטחינה ולאכול את הפסטה עם קוביות הדלורית המבושלות, במקרה זה הייתי חותכת אותן לקוביות קטנות מאוד ומחליפה את הפסטה לסוג קצר
הערות
- אם מוותרים על הפרמזן, זו מנה טבעונית לחלוטין. אפשר לוותר ואפשר גם להחליף אותם בשמרי בירה
- אפשר לוותר על הטחינה ולאכול את הפסטה עם קוביות הדלורית המבושלות, במקרה זה הייתי חותכת אותן לקוביות קטנות מאוד ומחליפה את הפסטה לסוג קצר