דלישס שאין לתאר – עוגיות שוקולד מושלמות של אסי רוז
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.8 קק״ל 3146.5 קק״לפחמימות 14.8 גרם 222.0 גרםשומן 16.0 גרם 239.8 גרםנתרן 80.0 מ״ג 1199.8 מ״גחלבון 2.7 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.5 גרםשומן רווי 10.1 גרם 151.5 גרםכולסטרול 39.7 מ״ג 594.8 מ״גסידן 19.6 מ״ג 293.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 23.7 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 2677.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 12.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות210
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.8 קק״ל 3146.5 קק״לפחמימות 14.8 גרם 222.0 גרםשומן 16.0 גרם 239.8 גרםנתרן 80.0 מ״ג 1199.8 מ״גחלבון 2.7 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.5 גרםשומן רווי 10.1 גרם 151.5 גרםכולסטרול 39.7 מ״ג 594.8 מ״גסידן 19.6 מ״ג 293.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 23.7 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 2677.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 12.3 מ״גסגור
הטעם המתוק תמיד משמח אותי ועושה לי טוב על הלב, הוא מאזן רגשות, הוא מציף בשמחה, הוא מרגיע את הנפש והוא מתאים בדיוק לרגעים בחיים בהם צריך לעבד חוויה.
הדרך הנפלאה ביותר לעבד חוויות היא לשבת עם הכוס קפה הכי מפנקת שיש ולצידה המשהו המתוק והמחבק הזה, שיהיה קריספי במידה הנכונה, נימוח במידה הנכונה ושהשוקולד ישפך ממנו בול במידה הנכונה.
בתקופת ההסתגלות לגן הרגשתי שאני זקוקה למשהו כזה.
משהו שיחבק אותי לצד הקפה של הבוקר והעוגייה הזו היא בדיוק כזו.
היא מטריפה את כולם גם את מי שלא נמנע מגלוטן.
והגרגירי מלח שיש על כל עוגייה הופכים את המתיקות המעודנת בה למשהו אלוהי.
כל שנותר זה להיכנס למטבח, להכין עוגייה שתחבק אתכן/ אתכם חזק חזק ולהתמוגג מכל ביס.
אגב הילדים נטרפים עליה ונהנים ממנה מאוד.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 210 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם שוקולד מריררצוי עם 50% מוצקי קקאו ומעלה
-
1/2 כוס שמן קוקוס
-
2 ביצים L
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 כפית תמצית וניללא חובה
-
1 1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה
-
2 כוסות קמח שקדים
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים גס
-
100 גרם שוקולד צ’יפסאו שוקולד מריר קצוץ גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפיה תבנית תנור סטנדרטית.
- שמים בקערה 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות וחצי כוס שמן קוקוס, ממיסים במיקרוגל למשך דקה ומערבבים היטב לעיסה שוקולדית וחלקה.
- מוסיפים ביצים, סירופ מייפל ,מלח, תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב. מוסיפים את קמח שקדים, שוקולד קצוץ ופקאנים קצוצים ומערבבים לעיסה חלקה ומעט דביקה.
- מניחים לעיסה לנוח למשך 10 דקות.
- בעזרת כף גלידה או בעזרת כף רגילה יוצרים 5 תלוליות באותו הגודל בתבנית האפיה, משטחים מעט את התלוליות ומפזרים מעט מלח על כל עוגייה.
- אופים 10-12 דקות. העוגיות תהיינה רכות ועם מעט סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
- מומלץ לאפות תבנית אחת בכל אפייה.
- שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל. מיד ביציאתן מהתנור הן ממש רכות.
עשינו לכם חשק? לעוד מתכונים מתוקים ללא גלוטן לחצו כאן:
מתכון עוגיות חמאת בוטנים מהירות ללא גלוטן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפיה תבנית תנור סטנדרטית.
- שמים בקערה 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות וחצי כוס שמן קוקוס, ממיסים במיקרוגל למשך דקה ומערבבים היטב לעיסה שוקולדית וחלקה.
- מוסיפים ביצים, סירופ מייפל ,מלח, תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב. מוסיפים את קמח שקדים, שוקולד קצוץ ופקאנים קצוצים ומערבבים לעיסה חלקה ומעט דביקה.
- מניחים לעיסה לנוח למשך 10 דקות.
- בעזרת כף גלידה או בעזרת כף רגילה יוצרים 5 תלוליות באותו הגודל בתבנית האפיה, משטחים מעט את התלוליות ומפזרים מעט מלח על כל עוגייה.
- אופים 10-12 דקות. העוגיות תהיינה רכות ועם מעט סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
- מומלץ לאפות תבנית אחת בכל אפייה.
- שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל. מיד ביציאתן מהתנור הן ממש רכות.
עשינו לכם חשק? לעוד מתכונים מתוקים ללא גלוטן לחצו כאן:
מתכון עוגיות חמאת בוטנים מהירות ללא גלוטן