מרק ברוקולי תרד וריקוטה
מנה ירוק ובריאה שתחזק לכם את כל המערכות בחורף ובשאר עונות השנה. מרק ברוקולי תרד במרקם חלק עם גבינת ריקוטה שמוסיפה קרמיות נעימה וטעם מושלם
מנה ירוק ובריאה שתחזק לכם את כל המערכות בחורף ובשאר עונות השנה. מרק ברוקולי תרד במרקם חלק עם גבינת ריקוטה שמוסיפה קרמיות נעימה וטעם מושלם
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 123.1 קק״ל 615.5 קק״לפחמימות 11.6 גרם 58.1 גרםשומן 6.1 גרם 30.7 גרםנתרן 681.9 מ״ג 3409.4 מ״גחלבון 4.2 גרם 21.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 4.7 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.4 מ״ג 142.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 118.5 מ״ג 592.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות123
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 123.1 קק״ל 615.5 קק״לפחמימות 11.6 גרם 58.1 גרםשומן 6.1 גרם 30.7 גרםנתרן 681.9 מ״ג 3409.4 מ״גחלבון 4.2 גרם 21.0 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 4.7 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.4 מ״ג 142.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 118.5 מ״ג 592.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 123 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
6 שיני שום
-
2 ברוקולי בינוניים
-
4 כוסות מיםמינרליים או מסוננים
-
2 כוסות עלי תרד
-
1/2קופסה או 150 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קוצצים גס בצל ושום.
- חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים.
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים ברוקולי, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהברוקולי רך.
- מוסיפים תרד, מערבבים ומבשלים עוד כדקה, עד שרך.
- מוסיפים גבינת ריקוטה וטוחנים את המרק עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.
- מביאים לסף רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- קוצצים גס בצל ושום.
- חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים.
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים ברוקולי, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהברוקולי רך.
- מוסיפים תרד, מערבבים ומבשלים עוד כדקה, עד שרך.
- מוסיפים גבינת ריקוטה וטוחנים את המרק עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.
- מביאים לסף רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן