סלט תפוחי אדמה, מלפפונים ועירית בלי מיונז!
סלט תפוחי אדמה גרמני, ידוע גם בשם קרטופל סלט, הוא סלט קליל, כייפי ומרענן, ללא ביצים או מיונז. מתאים לצד כל מנה עיקרית, בראנץ' או פיקניק.
סלט תפוחי אדמה גרמני, ידוע גם בשם קרטופל סלט, הוא סלט קליל, כייפי ומרענן, ללא ביצים או מיונז. מתאים לצד כל מנה עיקרית, בראנץ' או פיקניק.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.8 קק״ל 1639.2 קק״לפחמימות 56.5 גרם 282.6 גרםשומן 6.4 גרם 32.2 גרםנתרן 1475.1 מ״ג 7375.3 מ״גחלבון 6.9 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 29.1 גרםשומן רווי 3.9 גרם 19.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.9 מ״ג 169.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1017.1 מ״ג 5085.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות328
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.8 קק״ל 1639.2 קק״לפחמימות 56.5 גרם 282.6 גרםשומן 6.4 גרם 32.2 גרםנתרן 1475.1 מ״ג 7375.3 מ״גחלבון 6.9 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 29.1 גרםשומן רווי 3.9 גרם 19.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.9 מ״ג 169.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1017.1 מ״ג 5085.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 328 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
-
2 מלפפונים חמוצים בינוניים
-
1 צרור עירית
רוטב
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2 כפות חומץ בן יין לבן
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2 כפית חרדל דיז’ון
-
1/4 כפית סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערית ומשהים כחצי שעה למיזוג טעמים.
- בינתיים מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 2 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים, אך עדיין מוצקים.
- מעבירים למסננת.
- מצננים כ-20 דקות וקולפים כשתפוחי האדמה חמימים.
- פורסים מלפפונים לעיגולים דקיקים, קוצצים דק עירית.
- פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1 ס”מ, מעבירים לקערה ומוסיפים מלפפונים ועירית.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ’ החדר.
אופן הכנה
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערית ומשהים כחצי שעה למיזוג טעמים.
- בינתיים מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 2 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים, אך עדיין מוצקים.
- מעבירים למסננת.
- מצננים כ-20 דקות וקולפים כשתפוחי האדמה חמימים.
- פורסים מלפפונים לעיגולים דקיקים, קוצצים דק עירית.
- פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1 ס”מ, מעבירים לקערה ומוסיפים מלפפונים ועירית.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ’ החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם אפשר להכין אוטב ללא שמנת חמוצה
בעיקרון השמנת החמוצה מחזיקה את הרוטב, אפשר להחליף בשמנת צמחית או יוגורט צמחי (אם את רוצה תחליף פרווה)
סלט תפוחי אדמה מושלם ! אכלתי סלט כזה באוסטריה
בדיוק הסלט בשבילי!!! לא סובלת סלט עם מיונז!!! תודה מנסה!!!
האם מדובר על מלפפונים ירוקים או חמוצים ?
מלפפונים חמוצים. עדכנו במתכון 🙂