פאי תפוחים וינאי
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5114.9 קק״ל 5114.9 קק״לפחמימות 745.0 גרם 745.0 גרםשומן 219.6 גרם 219.6 גרםנתרן 246.8 מ״ג 246.8 מ״גחלבון 53.8 גרם 53.8 גרםסיבים תזונתיים 47.3 גרם 47.3 גרםשומן רווי 129.7 גרם 129.7 גרםכולסטרול 832.9 מ״ג 832.9 מ״גסידן 249.0 מ״ג 249.0 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 2572.8 מ״ג 2572.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5115
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5114.9 קק״ל 5114.9 קק״לפחמימות 745.0 גרם 745.0 גרםשומן 219.6 גרם 219.6 גרםנתרן 246.8 מ״ג 246.8 מ״גחלבון 53.8 גרם 53.8 גרםסיבים תזונתיים 47.3 גרם 47.3 גרםשומן רווי 129.7 גרם 129.7 גרםכולסטרול 832.9 מ״ג 832.9 מ״גסידן 249.0 מ״ג 249.0 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 2572.8 מ״ג 2572.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״גסגור
פאי תפוחים וינאי להתענג עליו מהטעם ומהמראה, פאי מושלם מכל הבחינות. המתכון הוא מלימודי הקונדיטוריה שלי בדן גורמה חיפה והמורה האגדי שלימד אותי, השף קונדיטור מיכה גינטר. אין ספק שלמדתי ממנו טכניקות ושיטות נפלאות. מתכונים נהדרים וטובים . תודה לך מיכה יקר. חברים יקרים! רציתי לספר לכם שבתיכון היה לעדי שלי מורה לכימיה בשם….. שאהב שטרול (שטרודל ) ואני הייתי ממונה להכין את הפאי תפוחים הזה, למרות שהפאי הוא לא שטרודל זה השם שנדבק בו. עדי שלי הקצינה לקחה חצי מהעוגה, את החצי השני אנחנו אכלנו אז אין ברירה צריך להכין שוב לשבת כי לא נשאר.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5115 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
6גדולים או 1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמיטקלופים מנוקים וחתוכים לריבועים
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
50 גרם חמאה
-
2 כפיות קורנפלור
אופן הכנה
- מכינים בצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה סוכר וביצה. לאחר כ- 7 דקות העיסה נעשית אחידה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומחברים לבצק.
מוציאים מהמיקסר ומכסים בניילון נצמד סנו סושי. מכניסים למקרר לשעה לנוח.
- מכינים מלית: בכלי גדול ושטוח (סיר או מחבת) ממיסים את החמאה ומעל מפזרים את הסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את התפוחים החתוכים לריבועים ומערבבים. מוסיפים את הקינמון ואת גרידת הלימון ומערבבים, לבסוף מוסיפים את הצימוקים. מאדים על אש גבוהה.
- בקערה קטנה שמים את הקורנפלור ו-3 כפות מנוזלי התפוחים שיש בסיר, מערבבים היטב את הקורנפלור ושופכים בצד ליד נוזלי הסיר. מערבבים היטב ומבשלים את התפוחים עד אשר הרוטב כמעט נעלם. מכבים את האש ונותנים לתערובת התפוחים להתקרר.
- מרכיבים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים. מרדדים חלק אחד על נייר אפייה סנו סושי מקומח.
- משמנים תבנית אלומיניום לפאי סנו סושי בנדיבות, מניחים את הבצק שרידדנו על תבנית הפאי, מהדקים בצדדים ומורידים שוליים בעזרת גלגול המערוך מעל. (אם יש חורים בבצק אפשר לקחת חתיכות מיותרות ולעשות טלאי). מחוררים עם מזלג על פני הבצק ומכניסים למקפיא ל 10 דקות.
- מוציאים מהמקפיא ומניחים על הבצק נייר אפיה ומעט גרגרי חומוס למשקולת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 15 דקות ועד אשר השוליים מזהיבים מעט.
- מוציאים מהתנור וממתינים כ-5 דקות ולאחר מכן ממלאים את הקלתית בתערובת התפוחים.
- מניחים את החלק הנותר של הבצק על נייר אפיה מקומח ומרדדים, בעזרת גלגלת או סכין חותכים לרצועות.
- מניחים על פני הקלתית לאורך ומברישים בביצה טרופה גם בצדדים. מניחים את הרצועות לרוחב וגם אותם מברישים בביצה.
- מעבירים את פאי לתנור שחומם מראש על 200-180 מעלות ל-35 דקות אפיה או עד אשר הפאי מזהיב לגמרי.
אופן הכנה
- מכינים בצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה סוכר וביצה. לאחר כ- 7 דקות העיסה נעשית אחידה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומחברים לבצק.
מוציאים מהמיקסר ומכסים בניילון נצמד סנו סושי. מכניסים למקרר לשעה לנוח.
- מכינים מלית: בכלי גדול ושטוח (סיר או מחבת) ממיסים את החמאה ומעל מפזרים את הסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את התפוחים החתוכים לריבועים ומערבבים. מוסיפים את הקינמון ואת גרידת הלימון ומערבבים, לבסוף מוסיפים את הצימוקים. מאדים על אש גבוהה.
- בקערה קטנה שמים את הקורנפלור ו-3 כפות מנוזלי התפוחים שיש בסיר, מערבבים היטב את הקורנפלור ושופכים בצד ליד נוזלי הסיר. מערבבים היטב ומבשלים את התפוחים עד אשר הרוטב כמעט נעלם. מכבים את האש ונותנים לתערובת התפוחים להתקרר.
- מרכיבים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים. מרדדים חלק אחד על נייר אפייה סנו סושי מקומח.
- משמנים תבנית אלומיניום לפאי סנו סושי בנדיבות, מניחים את הבצק שרידדנו על תבנית הפאי, מהדקים בצדדים ומורידים שוליים בעזרת גלגול המערוך מעל. (אם יש חורים בבצק אפשר לקחת חתיכות מיותרות ולעשות טלאי). מחוררים עם מזלג על פני הבצק ומכניסים למקפיא ל 10 דקות.
- מוציאים מהמקפיא ומניחים על הבצק נייר אפיה ומעט גרגרי חומוס למשקולת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 15 דקות ועד אשר השוליים מזהיבים מעט.
- מוציאים מהתנור וממתינים כ-5 דקות ולאחר מכן ממלאים את הקלתית בתערובת התפוחים.
- מניחים את החלק הנותר של הבצק על נייר אפיה מקומח ומרדדים, בעזרת גלגלת או סכין חותכים לרצועות.
- מניחים על פני הקלתית לאורך ומברישים בביצה טרופה גם בצדדים. מניחים את הרצועות לרוחב וגם אותם מברישים בביצה.
- מעבירים את פאי לתנור שחומם מראש על 200-180 מעלות ל-35 דקות אפיה או עד אשר הפאי מזהיב לגמרי.
תגובות (6)
האם חייבים לשים צימוקים??
לא חייב
מושלם! איזה יופי!
איזה יופי! כל הכבוד! תודה על התמונה ושבת שלום(:
אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס או שמן?
הי בתיה. אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס, אבל צריך להתאים מידות. על 200 גרם חמאה, 160 גרם שמו קוקוס. על 50 גרם חמאה, 40 גרם שמן קוקוס.