ריזוטו פטריות אפוי בתנור
ריזוטו פטריות עשיר חורפי ומנחם, שלא צריך לעמוד ולערבב שעות. פשוט מכניסים לתנור ונותנים לו לעשות את העבודה. מתכון פשוט להכנה של שי-לי ליפא
ריזוטו פטריות עשיר חורפי ומנחם, שלא צריך לעמוד ולערבב שעות. פשוט מכניסים לתנור ונותנים לו לעשות את העבודה. מתכון פשוט להכנה של שי-לי ליפא
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 168.8 קק״ל 1012.7 קק״לפחמימות 8.2 גרם 49.2 גרםשומן 11.7 גרם 70.2 גרםנתרן 566.6 מ״ג 3399.4 מ״גחלבון 5.1 גרם 30.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.1 גרםשומן רווי 8.8 גרם 52.9 גרםכולסטרול 29.9 מ״ג 179.6 מ״גסידן 63.2 מ״ג 379.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 74.8 מ״ג 448.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות169
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 168.8 קק״ל 1012.7 קק״לפחמימות 8.2 גרם 49.2 גרםשומן 11.7 גרם 70.2 גרםנתרן 566.6 מ״ג 3399.4 מ״גחלבון 5.1 גרם 30.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.1 גרםשומן רווי 8.8 גרם 52.9 גרםכולסטרול 29.9 מ״ג 179.6 מ״גסידן 63.2 מ״ג 379.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 74.8 מ״ג 448.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 169 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1שקית או 20 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות
-
1 ליטר מים רותחים
-
50 גרם חמאה
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
2 גבעולי טימין טרי
-
2 כוסות אורז ריזוטו
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/3 כוס יין לבן יבש
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
הגשה
-
25 גרם חמאה
-
1/3 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1 צרור עירית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משרים פטריות מיובשות בליטר מים רותחים.
- ממיסים חמאה בסיר רחב ושטוח (שיכול להיכנס לתנור) על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום קצוצים דק ותימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה בחמאה.
- מוסיפים יין לבן ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהיין מצטמצם.
- מוציאים את הפטריות מהמים, קוצצים גס, מוסיפים לאורז יחד עם הפטריות הטריות ומי השרייה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
- אופים חצי שעה, עד שהאורז אל-דנטה (בתחתית הסיר יש עדיין נוזלים). מוסיפים חמאה
- ופרמזן ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל עירית קצוצה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משרים פטריות מיובשות בליטר מים רותחים.
- ממיסים חמאה בסיר רחב ושטוח (שיכול להיכנס לתנור) על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל ושום קצוצים דק ותימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה בחמאה.
- מוסיפים יין לבן ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהיין מצטמצם.
- מוציאים את הפטריות מהמים, קוצצים גס, מוסיפים לאורז יחד עם הפטריות הטריות ומי השרייה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
- אופים חצי שעה, עד שהאורז אל-דנטה (בתחתית הסיר יש עדיין נוזלים). מוסיפים חמאה
- ופרמזן ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל עירית קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן