-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1653.4 קק״ל 6613.5 קק״לפחמימות 101.2 גרם 404.9 גרםשומן 119.5 גרם 478.0 גרםנתרן 3518.4 מ״ג 14073.6 מ״גחלבון 46.4 גרם 185.7 גרםסיבים תזונתיים 34.1 גרם 136.4 גרםשומן רווי 13.5 גרם 54.1 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 366.8 מ״ג 1467.1 מ״גברזל 16.9 מ״ג 67.7 מ״גאשלגן 2199.0 מ״ג 8796.0 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 26.4 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1653
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1653.4 קק״ל 6613.5 קק״לפחמימות 101.2 גרם 404.9 גרםשומן 119.5 גרם 478.0 גרםנתרן 3518.4 מ״ג 14073.6 מ״גחלבון 46.4 גרם 185.7 גרםסיבים תזונתיים 34.1 גרם 136.4 גרםשומן רווי 13.5 גרם 54.1 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 366.8 מ״ג 1467.1 מ״גברזל 16.9 מ״ג 67.7 מ״גאשלגן 2199.0 מ״ג 8796.0 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 26.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1653 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרובית
אריסה
-
20 פלפלים יבשים מתוקים קטנים
-
1 כפית כמון טחון
-
5 שיני שום
-
1 כוס שמן קנולה
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כף קליפת לימון
סלט כרישה
-
5 כרישות בינוניות
-
4 שיני שום
-
1 כוס מיץ לימון
-
6 כפות שמן קנולה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 כוס כוסברה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים
-
1 כף קליפת לימון
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- הכנת הכרובית: מפרידים את הכרובית לפרחים.
- מרתיחים מים בסיר גדול, מתבלים במלח, כורכום וקארי.
- כשהמים הרותחים מכניסים את פרחי הכרובית לסיר ומבשלים כ-10 דקות.
- מסננים את המים ומצננים את הכרובית.
- מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק .
- מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום וטורפים את הביצים.
- טובלים את פרחי הכרובית בביצים ובפירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה.
- הכנת האריסה: משרים את הפלפלים היבשים במים רותחים כשעה, ומסננים.
- שמים את מרכיבי האריסה במעבד מזון וטוחנים.
- הכנת סלט הכרישה: מרתיחים מים בסיר ומתבלים במלח.
- פורסים את הכרישה לטבעות דקות, מכניסים למים הרותחים, מבשלים 8 דקות, מסננים את המים ומעבירים את הכרישה למי קרח.
- בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב: שמן זית, מיץ לימון, פלפל חריף קצוץ, שיני שום כתושות, מלח ופלפל.
- הכנת הטחינה: מערבבים את כל המצרכים לטחינה, מוסיפים מים קרים לפי הצורך ומערבבים עד לסמיכות הרצויה.
- מרכיבים: מורחים טחינה בצלחת הגשה ומסדרים מעל את פרחי הכרובית המטוגנים.
- מזלפים אריסה ומקשטים בכוסברה קצוצה.
- מסננים את הכרישה ממי הקרח, מערבבים עם הרוטב, סוחטים עגבנייה מעל ומגישים בקערית לצד הכרובית.
אופן הכנה
- הכנת הכרובית: מפרידים את הכרובית לפרחים.
- מרתיחים מים בסיר גדול, מתבלים במלח, כורכום וקארי.
- כשהמים הרותחים מכניסים את פרחי הכרובית לסיר ומבשלים כ-10 דקות.
- מסננים את המים ומצננים את הכרובית.
- מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק .
- מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום וטורפים את הביצים.
- טובלים את פרחי הכרובית בביצים ובפירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה.
- הכנת האריסה: משרים את הפלפלים היבשים במים רותחים כשעה, ומסננים.
- שמים את מרכיבי האריסה במעבד מזון וטוחנים.
- הכנת סלט הכרישה: מרתיחים מים בסיר ומתבלים במלח.
- פורסים את הכרישה לטבעות דקות, מכניסים למים הרותחים, מבשלים 8 דקות, מסננים את המים ומעבירים את הכרישה למי קרח.
- בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב: שמן זית, מיץ לימון, פלפל חריף קצוץ, שיני שום כתושות, מלח ופלפל.
- הכנת הטחינה: מערבבים את כל המצרכים לטחינה, מוסיפים מים קרים לפי הצורך ומערבבים עד לסמיכות הרצויה.
- מרכיבים: מורחים טחינה בצלחת הגשה ומסדרים מעל את פרחי הכרובית המטוגנים.
- מזלפים אריסה ומקשטים בכוסברה קצוצה.
- מסננים את הכרישה ממי הקרח, מערבבים עם הרוטב, סוחטים עגבנייה מעל ומגישים בקערית לצד הכרובית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן