עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות וללא גלוטן
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 79.1 קק״ל 1978.4 קק״לפחמימות 8.1 גרם 202.4 גרםשומן 5.2 גרם 130.7 גרםנתרן 34.6 מ״ג 865.5 מ״גחלבון 0.6 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 37.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.7 מ״ג 218.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 65.7 מ״ג 1641.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות79
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 79.1 קק״ל 1978.4 קק״לפחמימות 8.1 גרם 202.4 גרםשומן 5.2 גרם 130.7 גרםנתרן 34.6 מ״ג 865.5 מ״גחלבון 0.6 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 37.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.7 מ״ג 218.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 65.7 מ״ג 1641.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.0 מ״גסגור
רגע של נחת התרחש אצלי במטבח השבוע, אחרי ניסיונות רבים זה קרה והצלחתי ליצור את העוגייה המושלמת, הטעימה, הבריאה, הטבעונית וכמובן ללא גלוטן שתעמוד בכל הסטנדרטים שהצבתי לה.
כשמתכון חדש נולד אצלי במטבח אני תמיד מוצאת את עצמי יושבת על הרצפה ומסתכלת על התנור בהתרגשות גדולה, כך היה עם העוגיות המטריפות הללו, ישבתי וצפיתי בהתרגשות וסקרנות במתרחש בתנור, וברגע שמגש העוגיות יצא מהתנור הנחת עטפה את גופי וחיוך ענקי עלה על פני.
החלק המאתגר ביותר היה ההמתנה שהעוגיות יצטננו כדי שאוכל לטעום אותן. וכשהרגע הזה הגיע, שמחתי, צחקתי וזללתי את העוגייה שלי באושר עילאי.
המתכון קל להכנה ומאוד מהיר, כל שנותר לכם הוא לערבב את המרכיבים ליצור כדורים שיהפכו לעוגיות מפנקות ונימוחות ולצפות בהתרגשות גדולה במתרחש בתנור.
תהנו מכל ביס בריא, טעים ומפנק
ימים מאושרים
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 79 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן זיתאו שמן קוקוס
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
3 כפות טחינה גולמיתאו ממרח שקדים
-
3 כפות חלב סויהאו כל חלב צמחי אחר
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כוס קמח שקדים
-
1 כוס קמח שיבולת שועלללא גלוטן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כוס שוקולד צ’יפסאו שוקולד מריר קצוץ דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפייה תבנית תנור סטנדרטית, אפשר גם להשתמש במשטח אפיה רב שימושי.
- שמים בקערה שמן זית, סוכר, חלב, מלח וטחינה טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה.
- מוסיפים לעיסה קמח שקדים, קמח שיבולת שועל, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים היטב.
- מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לעיסה בצקית ונוחה לעבודה עם הידיים.
- יוצרים כדורים בינוניים בעזרת הידיים, מניחים בתבנית אפייה, משטחים בעזרת לחיצה עם האצבעות על כל עוגייה.
- אופים 10-12 דקות. העוגיות תהיינה מעט רכות ועם סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
- שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות במרכזן כאשר מוציאים אותן מהתנור. ניתן לצנן על רשת צינון.
- כדאי לשמור את העוגיות בצנצנת עוגיות אטומה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפייה תבנית תנור סטנדרטית, אפשר גם להשתמש במשטח אפיה רב שימושי.
- שמים בקערה שמן זית, סוכר, חלב, מלח וטחינה טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה.
- מוסיפים לעיסה קמח שקדים, קמח שיבולת שועל, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים היטב.
- מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לעיסה בצקית ונוחה לעבודה עם הידיים.
- יוצרים כדורים בינוניים בעזרת הידיים, מניחים בתבנית אפייה, משטחים בעזרת לחיצה עם האצבעות על כל עוגייה.
- אופים 10-12 דקות. העוגיות תהיינה מעט רכות ועם סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
- שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות במרכזן כאשר מוציאים אותן מהתנור. ניתן לצנן על רשת צינון.
- כדאי לשמור את העוגיות בצנצנת עוגיות אטומה.
הערות
- אם אתם לא טבעונים, אפשר להחליף את הטחינה בביצה אחת
הערות
- אם אתם לא טבעונים, אפשר להחליף את הטחינה בביצה אחת
הכנתם את המתכון?
תגובות (44)
העוגיות מאד טעימות ופריכות
האם ניתן להחליף פשוט לקמח כוסמין מלא? ומה הכמות הנדרשת נניח במקום קמח שקדים?
היי נורית, אפשר להחליף בחצי כוס קמח כוסמין מלא